[]

Rojava'da nolduğu hakkında haber, makale...

iyi geceler. ben şu ara biraz yoğundum ve gündemden uzak kaldım tv falan da izlemiyorum (hoş ne kadar güvenilir izlesem de ama). anlayacağınız rojava? da ne olduğunu anlamadım. hatta rojavanın neresi olduğunu bile bulamadım google maps'te. allanı seven bunu geniş açıklayan bi haber makale bi şey link atsın yahu

edit: mümkünse tarafsız olanından


 
  • derz dolgusu  (04.08.13 03:05:27) 
Link değil de, bildiğimi diyim mi?

Rojova Suriye'de. El Kaide'nin kolu olan Suriye'li El-Nusra adında terör örgütü oraya saldırıyor. Esad'ın el çektiği bir yer burası. Geçen El Nusra çoluk çocuk dinlemeden öldürdü, videolardan biliyoruz bazılarımız. Ayrıca Rojava'da bağımsız bir Kürt bölgesinin de kurulması planlanıyor(çok emin değilim). Esad şu sıralar Kürtleri destekliyor. Amerika ise doğrudan Suriye karşıtı olduğu aşikar. El Nusra'nın ABD tarafından desteklendiği söyleniyor. Akp'de El Nusra tarafında. Sonuç olarak tam dibimizde bir savaş var. İki taraftan da insanlar ölüyor. Herkes çıkar peşinde.

Ben bi Gezi destekçisiyim. Birebir içinde de yer aldım ilk günlerden beri. Yine de bu karışık olay benim kafamı karıştırıyor. "Rojova'da katliam var" diyemiyorum. Her yerde katliam var çünkü. Neden bir tek rojava? Mısır'da Mursi yandaşlarına karşı da bir katliam var ama? Mursi beter, kötü. Ama ordunun katliamları? Gezi'den bazılarının "Rojova Rojova" demesine de anlam veremiyorum. Tabi eğer dediğim gibi oradaki Kürtlerin bağımsızlık telaşı yoksa.

Sonuç: aklım çok karışık lan! :/

Edüt: Benim yanlışım vardır kesin, biri de hep düzeltir. Biri toplar zaten peşimi. Yukardaki bilgiler net değil yani, onu diyim.
  • otonom  (04.08.13 03:10:34 ~ 03:22:27) 
  • dafaiss  (04.08.13 03:39:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.