[]

Ryanair Bagaj Sorunsalı

Merhabalar. Biz geçenlerde Ryanairdan uçak bileti aldık. Tüm stepleri no diyerek ekstra hiçbir şeye para vermeden biletimizi aldık.

Şimdi sorularım şunlar:

1) Bizim yanımıza aldığımız 55*45*20 ve maksimum 10kg (sanırım) olan çanta için ekstra birşey ödememiz lazım mıydı?

2) Diyelim ki büyük bir çantayla gideceğiz ve çantayı bagaja vereceğiz bunun ücreti aşşağı yukarı ne kadar, ayrıca önceden internetten almak ile havaalanında o an almak arasında çok fark var mı? (var gibi gördüm emin olmak istiyorum)

3) static.korayspor.com Şu linkte verdiğim tipte bir çantayla gitsem ve ağırlık limitini geçmese yanıma alabilir miyim?

Şimdiden teşekkürler..

 
bahsettiğin özellikte bir çanta için ekstra bir şey ödemene gerek yok.

fiyat farkı için tarife var ryanairin sitesinde ama yüzde 50 daha ucuz internette ilk bileti alırken sanırım. eğer o tarzda bir iş yapacaksanız ryanarin sitesinde manage my bookinge e girip çanta ekleyin. bilet alırkenki kadar ucuz olmuyor ama yine de havaalanında çanta parası çok çok daha pahalı.

ona benzer çanta bence boyut sınırlamasını aşmaz. nike mağazasında görüdğüm modele benziyor tabii tam boyutlarını bilemesem de.
  • 4s  (04.08.13 00:39:17) 
bu çantayla girersin bir sorun olmaz. Herkes en küçük çekecekli bavulları kullanıyor genelde. Yani cmlere ve ağırlığa o kadar da dikkat etmiyorlar. Sadece tek çanta olacak, eksra kol çantası vs. kabul etmiyorlar.


  • kismisolungac  (04.08.13 00:40:59) 
Yeni aklıma geldi, peki bu yanımıza aldığımız kabin çantalarının içinde sıvı (parfüm, deodorant vs) gibi şeylere izin var mı yoksa kabul etmiyorlar mı??


  • laplace in hicbir sey bilmeyen oglu  (04.08.13 01:00:05) 
100ml uzeriyse alamiyorsun.


  • gec  (04.08.13 01:02:38) 
yanici patlayici bir sey de alamiyorsun.


  • gec  (04.08.13 01:02:55) 
baktığımız zaman parfüm de yanıcı, alamıyor muyum yani :/


  • laplace in hicbir sey bilmeyen oglu  (04.08.13 01:07:40) 
her bir kutunun maksimum 100ml olması gerek. ve toplamda ise 1litreyi aşmamalı parfümdür deodoranttır vs. ben genelde 100ml ve 1 litre kuralına riayet edildiğini gördüm. bir de bunun yanında 100ml lik toplam yükü 1 kilitli poşette bulundurmalısın gibi bir kural var.


  • 4s  (04.08.13 01:09:21) 
1) hayır

2) internetten almak çok çok daha ucuz.

3) Alamayabilirsin. şöyle (s14.directupload.net) bir şey var, buna sokmanı istiyorlar. Sırt çantalarını çok büyük olmadığı sürece sorun etmiyorlar ama öyle bir valizi sorun edebilirler. Benim bindiğim bir uçakta etmişlerdi. O yüzden ben ryanair ile uçarken şu çantayı(www.amazon.de) kullanıyorum
  • dampire  (04.08.13 01:11:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.