[]

kapı kilidi değiştirme (göbek kısmı_silindir)

Alttaki ana kilidi değiştirdim, olaya hakimim yani.
Yalnız üstteki içerdem çevirme kolu olanı çıkaramadım tamamen. Kilidin çoğunluğu dışarı çıktı, ama çevirme kısmı içeride kaldı.
İşin kötüsü geri yerine de takılamıyor kaldı öyle.

Öneriler?

 
Alttakinde silindiri çıkartırken anahtarı biraz çeviriyoruz ya, yukardakinde de mandalı aynı şekilde çevirmek gerekiyor.


  • onexey  (03.08.13 22:02:36) 
Çeviriyorum ama nafile


  • nucleon  (03.08.13 22:28:30) 
Belli bir açıda çıkar ancak o. Bir de ileri geri yaparak sıkışmış olma ihtimalini ortadan kaldırmak gerek. Eğer ön tarafında ayna diye tabir edilen şey varsa onu da çıkartabilirsin daha rahat edersin.


  • onexey  (03.08.13 22:41:37) 
Ya bu çevirme yeri o delikten çıkmayacak kadar büyük.
O çevirme kolunu yerinden çıkarabilsrm olay kolay.

Çünkü ileri doğru oynuyor göbek ama geri gelmiyor.
  • nucleon  (03.08.13 22:56:08) 
Orası mandal tarafına çekerek çıkar. Yeri tutturamıyorsundur. Yok illa diğer taraftan çıkartmam lazım diyorsan da o mandalın kenarında ufak bir allen vida vardır. Oradan sökebilirsin. Yine de boşuna uğraş olur.


  • onexey  (03.08.13 23:22:19) 
kilit göbeği bu ya >----> çıkartıp ters takacan <----< ;)


  • Dönmezer  (04.08.13 00:06:58) 
çıkarttığını 180 derece çevir parallel eksende oyle tak da diyebilirim


  • Dönmezer  (04.08.13 00:08:05) 
Valla olmuyor ya, ben tam anlatamadım herhalde size.
Mandal içerdw kalan kısım ve içerden dışarı doğeu ittim ben bu göbeği. Mandalın sadece uç kısmı kapını iç tarafında kaldı, mandal olmasa göbek çıkacak yani. Bu arada göbek geriye de çok fazla oynamıyor. 1cm kadar geri geliyoe ancak.
Mantıken, göbwği ileri itebildiğim mandal açısında, göbeği geri dw çekebilmem lazım, ama olmuyor.

Aaıl sorun, bu göbeğin anahtarının olmaması olabilir.

Evinde şu işi deneyip bana yol gösterecek yok mudur?
  • nucleon  (04.08.13 00:36:25) 
zor kullanarak halletim olayı :)


  • nucleon  (04.08.13 22:41:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.