[]

English Grammer Checker Hakkında düşünceleriniz nedir?

İngilizce yazarken çok küçük ama ciddi grammer hatalarım oluyor sürekli. (Türkçe'de de olamuyor değil. :) )
Örneğin çoğul tekil bağlamında özne yüklem uyumu ya da edatları (of) gibi yanlış kullanma.

Şu sıralarda da baya İngilizce yazmak durumundayım ve ingilizceyi benden daha iyi bilen insanların zamanını alıyorum. Yaş 40'a yaklaştığı içinde temel şeyleri veya yeni şeyleri akılda tutumakta da zorlanıyorum.

Sorularım şunlar:
1- Mevcut bir çok grammem checker programı güvenilir programlar mıdır?
2- 1. sorunun cevabı evet ise hangisi ya da hangileri daha iyidir.

Eğer güvenilir programlarsa benim işimi oldukça kolaylaştıracak. En azından hatayı gösterip, benim o hatayı elime kitap alıp daha rahat kontrol etmemi sağlayacak.

 
office'in kendi "chesker" :) uygulaması gaaayet güzel. onu aktif hale getirmeyi deneyin.


  • ben smyrna  (03.08.13 15:53:05) 
Evet. Chesker de iyi olur. Anlayın halimi. :)
Aktif ahle hetirdim. ama bilerek yaptığım bariz hataları bile doğru kabul etti.
Bilmeyene not: Başlıkta checker yerine echesker yazmışım da.
  • balikci filozof  (03.08.13 16:57:28 ~ 17:02:22) 
yok yok spell check'tir sizdeki. ingilizcesi bozuk cümleleri bile düzeltiyor. onu bilen birisinden yardım alın. yazdığınız sayfa bi kere tr başladı ise onu tamamen seçip eng yapmak lazım filan. yani sizin dediğiniz hatayı yapması neredeyse mümkün değil. sizden kaynaklanan (veya office kurulumundan) bir hata olabilir. onu kontrol edin.


  • ben smyrna  (03.08.13 17:18:02) 
Sanırım wordde olan bir hata. Mac'te kullanıyorum. Çıkmadı.


  • balikci filozof  (05.08.13 15:33:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.