[]

Faturasını Kestiğim Ürünü Geri Alamam :S

Teyzem yatak almış 4 tane...fazla geldi diye açılmamış küçük yatağı geri iade etmek istemiş...

Esnaf arkadaş faturasını kestim artık geri alamam, faturayı napcam demiş..
-Diğer firmalar 7 gün içinde geri alıyor ama demiş teyzem..
-Adamda ürün hasarlı ise bizde alıyoruz ama sıfır ürünü geri alamayız, tüketici mahkemesi bile karışmaz buna gibisinden bişiler söylemiş...

Biraz önce yatak bişeysini teslim etmeye araba ile gelmiş teyzemin binasına...Bi koşu gittim arabada patron yokmuş işçiler varmış, pek bişey söylemedim yatakları arabaya koyup gönderdim ama pişman olduğum şey yatakları verirken imzalı bir kağıt almadım, sinirden nasıl unuttum :S teyzemde senetle almış yatağı...senet adamda, yatakta adamda olmuş oldu böylece...bendeki salaklığıma bak yaa

Pazartsi gitcem yanına, bu sahtekar adama karşı nasıl bir yol izliyim?

 
yok öyle bir sey.

fatura var ise iptal edicek, iade olarak alicak. hatta ürünü aldiniz, begenmedim, memnun degilim diyerek 4 ünü birden geri verebilirsiniz.
  • serabetan  (03.08.13 14:30:52) 
O adam güzel laftan anlamayacağı için "beni yaşlı kadınla karıştırma" diye girip artık allah ne verdiyse sakince hafif tehditvari konuşacaksın. Önemli olan iade belgesi gibi bir şey alman, ondan sonra senetleri vermezse ver elini tüketici mahkemesi.


  • whoosie  (03.08.13 14:35:02) 
ürün ayıplı değilse ve 7 günlük süreyi geçirdiyseniz almaz.


  • naksidil  (03.08.13 14:36:17) 
kalabalık gidin biraz :) korksun


  • Caaannn  (03.08.13 14:38:25) 
maalesef türkiyede tüketici hakları bağlamında bu ürün iadesi olayı sadece ayıplı mal söz konusu olduğunda oluyor, onun dışında satıcıları hukuken zorlayan bir şey yok. bazı şirketler yine de iade alıyor ama kendi insiyatiflerinde bir durum bu, hukuki bir zorunluluk değil.

bunun tek istisnası mesafeli satışlar ama o da sizin duruma uymuyor zaten.
  • fengari  (03.08.13 14:45:06) 
Bence zaman kaybetmeden kaymakamliktan tuketici haklari d ne basvurun


  • sttc  (03.08.13 14:45:56) 
@sttc: tüketici hakem heyeti bir şey yapamaz burada, ayıplı mal veya hizmet söz konusu değil.

gidip konuşacaksınız adamla, senedi iade alırsanız ne ala. yok vermiyor ise de, önce noterden bir ihbarname ardından dava açmanız gerekir bedelsiz kalan senedin iadesine dair.
  • fengari  (03.08.13 14:55:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.