[]

Sosyal medyayı iyi kullananlar (pinterest,facebook, instagram)

Şimdi bir çocuk var, sanırım hoşlanıyorum kendisindedn emin değilim ama dikkatimi çeken bir özelliği var, sizlere danışmak istedim. Arkadaş iyi sayılabilecek bir üniversitede işletme okuyor, ispanyolca ingilizce biliyor, çok geziyor çok okuyor kültürlü sayılabilecek birisi ama bir özelliği var. Fotoğraf çektirmekten hiç haz etmiyor. Bunun sebebi ne olabilir diye düşündüm ama geçtim bir şekilde. Facebook twitterı var ama gizli, takipçisi 3-5 ama takip ettiği +400, sonra hiç fotoğraf paylaşmıyor, durum güncellemiyor, check-in falan zaten hak getire..?!

Sizce nedir bunun numarası neden böyle davranıyor olabilir?
Acaba yalan mı söylüyor, bugün buradaydım şunu yapıyordum şuradaydım şöyle hissediyordum vs. derken kendini ele vermemek için bir kalkan mı bu özelliği, yoksa bıraktığı intibanın boşa çıkmasından mı çekiniyor?

İnsan sarrafları yardım ..

 
İnsan sarrafı değilim ama bu mecralarda account açan kişilerin yarısı kullanmıyor bir daha zaten. Resim çektirmemesine gelince, resimlerde çirkin çıktığını düşünüyordur ya da çektiriyor ama nete koymuyordur. Olur böyle şeyler, adam web sosyali değil diye neden yalancı olsun, abartıyorsunuz biraz.


  • whoosie  (03.08.13 11:55:57) 
resim koymuyosa koyacağı resimleri kendini beğenmiyordur.

paylaşım yapmıyor olabilir , her gittiği yeri paylaşacak değil ya ben de pek paylaşım yapmam.
  • Caaannn  (03.08.13 11:57:49) 
yazmaktan çok okumayı seviyor işte. belki de tüm yazma ihtiyacını sözlüklerde karşılıyordur bunu da bilemezsin, orada anonim nasılsa.

erkekler genelde fazla fotoğraf çektirmekten hoşlanmazlar.
son fotoğrafım 26 aralık tarihine ait mesela. doğumgünümde çektirmiştim.

twitterda da az takipçi, bol takip edileni olması yukarıda söylediğim sebeplerdendir.
  • kamera motor  (03.08.13 12:10:30) 
gerçek ortamda tanıdığınız biriyse ve onun o kişi olduğunu teyit edecek eski tanıdıklarınız varsa sanal ortamda nasıl davrandığını hiçbir önemi yok. sanal ortamda tanıdığınız biriyse her şeye hazırlıklı olmak lazım ama illa kötü şeyler olacak değil tabii ki.


  • nereye bu gidis  (03.08.13 12:18:12) 
insan gibi insandir, her osurdugunu millete duyurmak niyetinde degildir. sosyal medya öncesi dünyanın huzurunun ariyordur. mahrem ve özel hayat gibi kavramlarin farkindadir ve saygi duyuyordur.

insan sarrafi olarak söylüyorum, bu cocuk sana üc gömlek fazla.
  • atmacaged  (03.08.13 12:44:44) 
Sosyal medya işlerine az çok kas yormuş biri olarak bence tamamen kullanım alışkanlığı. Bazıları paylaşıyor diye hayır görüyor diğerlerini (sana ne ulan?) bazıları da ezik görüyor paylaşmayınca ya da bir şekilde bir şey mi saklıyor diye düşünüyor. (Yine sana ne) bu tamamen kişinin internet, bilgisayar ve telefonu kullanım alışkanlığı ile ilgili. Popüler olup sosyal medya sitelerinde popüler olanlar var, popüler olup bu tarz siteleri kullanmayan/az kullanan var, hiç popüler olmayıp sosyal medyada popüler olan var. Çeşit çeşit. Bundan bir çıkarım yapılmıyor, tamamen kişilik biraz. Bundan bir anlam çıkarmak yersiz olur.


  • insan opusen hayvandir  (03.08.13 12:48:34) 
İyi de ne var ki bunda? Ben de fotoğraflarımı paylaşmıyorum. Facebook'ta 2 senedir aynı profil resmi duruyordu, daha 1 ay falan önce yine sadece yüzümün göründüğü, nerede olduğum ve ne yaptığım konusunda hiçbir bilgi vermeyen bir başka fotoğrafla değiştirdim profil resmimi. Albümlerde ise ya öğrencilerim ya da arkadaşlarım oluyor, onlar da kendileri bendeki fotoğraflarını alabilmek için istediklerinde koyuyorum, onlar fotoğraflarını aldıktan sonra albümü siliyorum. Twitter'da gündemi ve ilgi alanıma gire kişileri/grupları takip ediyorum, 300 civarı takip ettiğim var, buna kaşılık 16 takipçim var. Hepsi de birebir tanıdğım insanlar. Hesabım da protected. Takipçim olmayan hiç kimse yazdıklarımı göremiyor. Ne Facebook'tan ne de Foursquare gibi sitelerden check-in yapmam. Ne Facebook'ta ne de başka bir mecada etiketlenmeye de izin vermem. Yediğinin içtiğinin fotoğrafını koyana hele, hiç tahammülüm yok. Eskiden anneler çocuklarına beslenme çantası hazırlarken, çocuğunun yiyebileceğinden biraz fazla koyardı ki, getiremeyen arkadaşı varsa, onunla paylaşsın diye. Çocuğunu da sıkı sıkı tembihlerdi. Nereden çıktı sonradan bu görgüsüzlük, nasıl oldu da 10 yılda bu kadar düşüncesizleşildi; hala anlamış değilim.

Sebebi ne mi? Ne zaman nerede olduğum, ne yaptığım, kimlerle olduğum sadece ve sadece beni ve o esnada yanımda olanları ilgilendirir. Her şeyi herkese ilan etme zorunluluğum olmadığı gibi, mahremiyetime de büyük saygısızlık geliyor diğer türlüsü. Kısaca karşınızdaki kişi kendine, özel alanlarına saygı gösteren ve saygı bekleyen birisi.
  • istinyede bekle  (03.08.13 13:03:36) 
çocuğu gerçek hayatta tanıyosan, onun sosyal platformları kullanma şekli veya fotoğraf çektirmekten haz etmiyor oluşu senin kafana neden takıldı ben orasını anlayamadım. eğer gerçek hayatta tanışmadıysanız, yalnızca sanal olarak arkadaşsanız şu anda, yalan söyleyip söylemediğini anlamanın tek yolu da zamandır, görüşmektir, tanımaktır.


  • balkanlardangelensogukhavadalgasi  (03.08.13 13:13:51) 
aynı ben bu çocuk yahu. facebook kullanmıyorum bile, twitter desen sırf haber sitesi gibi kullanıyorum, sadece çok sık görüştüğüm birkaç arkadaşım ekli, başka tanıdığım kimseyi eklemedim, onun dışındakiler sadece adam gibi gazeteci ya da olayların merkezinde bulunan kişiler. fotoğraf desen yok. gereksiz yani ne check-in'i yahu, kim ne yapsın benim nerede olduğumu, ben neden söyleme gereği duyayım nerede olduğumu? öyle göstermelik hareketlerde bulunmak yerine, twitter'ın asıl nimetlerinden yararlanıyordur kendisi, ki en mantıklısı da bu zaten.

ve evet atmacaged haklı, bence de bu çocuk sana en az üç gömlek fazla.
  • soso  (03.08.13 13:17:11) 
Facebook u sadece insanlarla iletişimde kalıp konuşabilmek için kullanıyorum. İlla aktif bir şekilde kullanması gerekmiyor herkesin. Bence bunu bir şeye yormaya çalışmana gerek yok.


  • strawberry_fields_just_once  (03.08.13 23:45:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.