[]

hayat zor mu?

Merhaba, uyuyamayanlara. Oyle geldi birden aklima saatlerdir dusunuyorum be hatta
"hayat her zaman mı zor yoksa sadece çocukken mi?"
mutlu insan olamaz, der geçerdim eskiden. İstediğim çok şey oldu; idealimdeki meslek ve dostumun olması hariç ama bu sefer de bunlara bel bağlamalı ve ümit etmeli miyim? Yoksa ne yaparsak yapalım ölüme kadar kendimizi mi kandırıyoruz? Hani şimdi camdan atlayıp gitsem ne değişecek ki dünyada salt mutluluk adına? Hiç mutlu olamayacakmış gibiyim.


 
sürekli bişey istersen daima bir eksik bulabilirsin, meslek ve dost meselesi de buna dahil. Mutluluk çok göreceli ve geniş bir kavram, mutluluğu tatminde aradığında seni daha fazla tatmin edecek bişey daima oluyor; bence buna meslek ve dost konusunda idealler de dahil.
Platon'un şöyle bir sözü var, severim: "önemli olan en fazla şeye sahip olmak değil, en aza ihtiyaç duymak."

  • dafaiss  (03.08.13 05:09:44) 
Hayat konsollardaki futbol oyununda difficulty var ya ona benzer. Ama bunda random fonksiyonu var. Yani ne gelirse. Zorluk seviyesi düşük çıkarsa iyidir, rahat alırsın maçı. Ama zoru çıkarsa ellerini terletir, ağrıtır artık sikertir adamı.. bunun gibi bi'şe hemen hemen.


  • urnganic  (03.08.13 05:16:49) 
Bi masal var, ağustos böceği ile karınca masalı. Oradaki ağustos böceği gibi yaşarsanız hayatı, hayat zor. Karınca gibi yaşarsanız, hayat kolay...


  • compadrito  (03.08.13 12:24:25) 
O soruyu " Leon " filminde cevaplıyordu sanki, ona göre hayat her zaman zor.

"Hayat bisiklet sürmek gibidir, ne zaman pedal çevirmeyi bırakırsan o zaman düşersin" böyle de bir söz vardı.

Bir şeylerle uğraşmayı kesersen, tembelliğe itersen kendini hayat çok zor be, ama tam tersini yaptığın zaman çok basitleşiyor ve hayattan cidden zevk almaya başlıyorsun. Bir şeylerle uğraş, kendine ait bir şeylerin, başarıların olsun. Ve ölümü çok düşünme(Dini açıdan bu söylediğim biraz sakıncalı, bunu ahiretini düşünme manasında söylemedim) , anı yaşa o zaman daha mutlu olucaksındır.
  • saysomething  (03.08.13 12:35:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.