[]

vize bittiği halde avrupada kalınırsa ne olur ?

arkadaşım 17 günlük bir avrupa turu planlıyordu fakat vizesi 10 günlük çıktı,türkiyeye dönüşü almanyadan olacaktı 17 günlük planına göre.sorum şu eğerki 10 günlük vize süresi dolduğunda çıkmaz,almanyadan vizesi dolduğu zaman türkiyeye dönüş yapmaya çalışırsa ne olur???




 
en iyi ihtimalle çıkış yaparken tutanak tutulur, binmesi gereken uçağa bindirilir ve türkiye'ye döner. önümüzdeki 5 sene içinde tekrar schengen alamaz. en kötü ihtimalle çıkış yapmaya çalışırken gözaltına alınır mahkemeye sevk edilir 10.000lerce euro mahkeme ve çevirmen masrafı öder.


  • 10032007  (03.08.13 02:01:29) 
kesinlikle tutanak tutulur.

iyi durumda ucaga bindirilir ve schengenden standart 5 sene ban yer. ama realitede hayatboyu schengen alamaz.

kötü durumda, ucaga bindirilmez, tutuklanir, o sirada hapse atilir, bikac güne ya da bi aya kadar mahkemesi olur almanyada, bu sirada türk konsoloslugu ne kadar ilgili olur mechul, sonra mahkemeye cikar, o sirada eger kötü giderse tutuklulugu devam edebilir. yoksa türkiyeye deport edilir ve ciddi bir maddi ceza ile masraflari ödemesi gerekir bu masraf ve ceza onbinlerce € olur, ve hayatboyu schengen alamaz.
  • serabetan  (03.08.13 02:20:21) 
polis yakalarsa görürsün


  • pek vokal  (03.08.13 02:28:58) 
benim yakalanmayan arkadaşlarım var. gözümle gördüm ya adamlar fıldır fıldır giriş çıkış yapıyolardı vizeleri bitmesine rağmen.


  • kedidir o kedi  (03.08.13 02:55:11) 
17. gun Almanyada problem cikar hafiz, Erasmusun ortasinda sirf oturma izni olmadigi icin arkadasi turkiye'ye postaladilar, ustelik schemgen vizersi devam ediyorken. Almanya izinsiz gezmeleri pek sevmiyor.


  • Golgi  (03.08.13 02:57:29) 
vizen geçtiği tarihten kaldığın her gün için ceza ödemeni isterler. mesela günlük 50euro x 7= 350 euro ceza çıkartırlar bir haftalık süre için. eğer bunun hemen ödersen bir sorun yok fakat ödemeyebilirsin. tekrar almanyaya giriş yaptığında bu ceza karşına çıkar ve bu defa 2 katını yani 700€ isterler. bu ücreti ödemeden kesinlikle giriş yapamazsın, aynen geri gönderirler.

bu arada ücret kesin 50€ olmayabilir, tahmini bir rakam.
  • refreshing towel  (03.08.13 03:03:42) 
arkadaşımın erasmus dönüşü almanyadan aktarması vardı ve uçağıda vizesinin bittiği son gün. ilk uçak rötar yapıyor ve almanyada 1 gece konaklaması gerekiyor. ertesi sabah uçağa binecekken alman polisi alıyor bunu durumu anlatıyor, ifadesini yazıyorlar. 1 gün olduğu için sorun çıkmıyor fakat bi göz altına alınma söz konusu. 7 gün kesinlikle farkedilir adamlar ayık.


  • jedilance  (03.08.13 03:11:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.