[]

kur'an ı kerim mealini okurken..

abdest almadan okunabilir mi ?
bayan için saçın açık olması, normal tshirtle olunması.. sıkıntı mıdır ?

not : arapçası olmadan sadece meali olandan bahsediyorum.

var mıdır bilen ?

teşekkür ettim şimdiden herkeseeeee

 
normal bir kitap okuma mantığıyla okuyacaksanız okunur diye biliyorum


  • elyafiyaffellaffelebelyafelyaf  (03.08.13 01:28:39) 
islamî kaidelere göre olmaz. abdest almalı, saçını kapatmalı, vücudunu örtmelisin.


  • banagazozalnuri  (03.08.13 01:34:52) 
ben de mayhem +1 diye biliyorum


  • dieselsingle2  (03.08.13 01:43:44) 
Sanki turkce olunca kuran olmuyor.
Ya ne abdesti allah oyle birsey istese kuranda soylemez miydi? Nicin namazdan once abdest alin da kurani okumaddan almayin dememis. Hem kuranin kitap hali siradan bir kitaptan farkinyok onemlimolan icerigi. Istersen ciplak oku

  • zaxurani  (03.08.13 02:09:33) 
okunur okunur, arapçası da türkçesi de. Tişört vs. hiçbişey farketmez, allah kendi yarattığından mı görmek istemeyecek? Tek başınaysan çıplakken bile okunur.
Gerçi ne yazsak boş, bu konuda en az dört beş tane görüş var ve genelde herkes "hayır ulan benim/benim favori hocanın dediği(m) doğru" şeklinde yaklaşıyor.
Özetle, vicdanın nasıl rahat edecekse öyle yap.
  • dafaiss  (03.08.13 02:22:32) 
kuranı kerime göre kuran okuyacağımız zaman yapmamız gereken tek iş "kovulmuş olan şeytandan allah'a sığınmak"tır. yani halk arasında euzü besmele denilen, kovulmuş şeytandan allah'a sığınırım" dedikten sonra ister arapça ister türkçe mealinden okuyabilirsiniz. abdest almak yalnızca namaz için şarttır. kuranı kerimde "namaz kılacağın zaman (abdest tarifi)" şeklinde emreden rabbimiz, "kuran okuyacağın zaman kovulmuş olan şeytandan allaha sığın" demektedir. kuran için abdest şartı koşanlar mezhepçi uydurukçulardır, bunlar kuranı kerim'i insanlardan uzaklaştırmak istemektedirler. bunlar için kurana saygı onu duvara asmak, belin üstünde tutmak ve abdestsiz dokunmamaktır. oysa ki kurana saygı, onu anladığın dilde okumak ve üzerinde düşünmek & kafa yormak, emir ve yasaklarına uymak, dini ondan öğrenmektir.

abdest almadan okunabilir mi ? EVET. KOCA BİR EVET.
bayan için saçın açık olması, normal tshirtle olunması.. sıkıntı mıdır ? DEĞİLDİR. NET BİR ŞEKİLDE, ÇOK RAHAT BİR ŞEKİLDE, ASLA SIKINTI DEĞİLDİR.

onu okumamak sıkıntıdır. lütfen kovulmuş olan şeytandan allaha sığının ve kuranı kerimi anladığınız dilde okuyup üzerinde düşünün. ;)
  • sekerse tehlike  (03.08.13 02:41:48) 
Kadınların, başı ve kolları açık Kur’an okuması tahrimen mekruhtur. (İbni Abidin)

mekruh nedir : tr.wikipedia.org
  • zombie0  (03.08.13 02:56:46 ~ 02:57:27) 
tabletten okuyorsak ne yapacağız? ekrana dokunmayacak mıyız?


  • norek  (03.08.13 03:01:37) 
abdest almadan meal okunur, tisort bas acikligi da sıkıntı olmaz diye biliyorum. zaten abdestsiz yapilamayacaklar bellidir.


  • evc  (03.08.13 03:19:41) 
@zombie0: neyse ki ibni abidine değil de yalnız allah'a tapıyoruz. ve allah kuran okumak için yapmamız gerekeni kitabında açıklamıştır: kovulmuş şeytandan allaha sığınmak.


  • sekerse tehlike  (03.08.13 04:20:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.