[]

Bilgisayar öğretmek

Galacticalılar...

Babam en sonunda teknolojiye yenik düşerek 30 yıllık daktilosundan dizüstü bilgisayara geçti. Ne var ki eline Word vediğimizde düz yazı yazmak ve bilgisayarı açıp kapamak dışında hiçbir bilgisi yok. Ben öğretirim diyodum ama olay şu ki bi şey göstereyim derken daldan daka atlayıp tamamen alakasız şeyler anlattığımı farkettim. Var mı elinde şöyle adım adım bilgisayar öğreten bir belge olan. İşletim sistemi Windows XP. PDF dosyası tercihimdir...


 
www.anilbasaran.org
Word için bi derleme hazırladım öğrencilere yukarıdaki linkten onu indirebilirsin. Derste de bu notlara göre anlattım gayet iyiydi.

Access için bir tane daha derleme yaptım;
www.anilbasaran.org buradan da ona gözatabilirsin. Babaya değil anneye anlatır gibi anlattım:)
  • alkolik imam  (16.03.09 14:22:26 ~ 14:23:25) 
@alkolik imam

Çok teşekkür ederim. Word için olan notlar OpenOffice.org kullanıcısı olmama rağmen işime yarayacak gibi gözüküyor. Ama acaba Windows XP'nin genel işleyişi ile ilgili bir şeyler var mıydı? Çok saçma geliyor ama asıl dert öğretmeye nerden başlayacağım... :-)
  • metal revolution  (16.03.09 14:33:36) 
bi ara chip mi ne vermıstı kim korkar bilgisayardan diye bi seri. basarılı idi. ya da for dummies serisine bi gozat onda vardır diye umuyorum.


  • bryan fury  (16.03.09 15:04:53) 
Bilgisayarı hiç ama hiç kullanmamış bir öğrencim vardı. Yanıma oturttum fare nasıl tutulurdan başladık 1. dönemin başında. Çocuk bugün sınıfın veritabanını yapar hale geldi :)

Tavsiyem fare nasıl tutulurdan başla;
Genel olarak klasör kullanımları,
Başlat'ın kullanımı,
kısayol oluşturma,
Kopyalama yapıştırma,
Bilgisayarı düzgün açma ve kapatma,
Sistem tepsisi nedir?,
Bilgisayar içinde arama yapmak,
Kısayolların kullanımı
ve oradan ofis programlarına atlayabilirsin.

Ofis programlarında bol bol kısayol öğret. İşini mümkün olduğu sürece kısayollarla öğrensin.

Kısayolların anlamlarını söyle sürekli. Ctrl + N(ew) Ctrl+S(ave) gibi.


Ben bu sırayı kullanırım.
  • alkolik imam  (16.03.09 15:22:08) 
chip dergisinin bilgisayar kursu var, epey de ayrintili:

www.chip.com.tr
  • hapax  (16.03.09 18:53:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.