[]

kedinin her yeri pire

yıkadım ama her tarafında siyah küçük bişiyler var pire zaar. nabıcam ölmüş gibi o pireler.

bi de yavru daha kuma tuvaletini yapması gerektiğini nasıl öğretcem oraya yapmıyo


 
veterinerden ense köküne sürülecek ilaç alacaksın, döker tüm pireleri.

tuvaletini yaptığı şeyi kuma götür, yaparken yakalarsan ensesinden tutup kuma götür, bir iki güne alışır.
  • [silinmiş]  (02.08.13 18:42:24) 
patisini sürekli kumuna sürttürün öğreniyorlar


  • female demon  (02.08.13 19:06:40) 
az önce yavru kedi diye soru soran insansanız eğer, pireleri/bitleri dökün, leğende falan kalmasın, uzun süre hayatta kalıyorlar çünkü. muhtemelen hepsini çıkartamamışsınızdır,bu yüzden elle de muayene edin. parmak arasında tırnak ucuyla ezip öldürebilirsiniz.

ikincisi yavru kedilerin yıkanmaması tavsiye edilir. ilki yağ deri dengeleri bozuluyor. tüy dökebiliyor falan filan. ama ikincisi daha önemli. Hastalanabiliyorlar. Kuruduğundan emin olun, saç kurutma makinesi kullanmayın, yakından deriyi yakabilir, uzaktan uzaktan kullanın kullanacaksanız. balkon, klima gibi ortamda rüzgar yemesin, sıcak ister şu an.

tuvalet alışkanlığı karmaşık bir konu. aynı odada bir kutuda kum/toprak vs olmalı. gömebileceği şeyler. mesela bendeki yavru ortalığa yapmış ama kalkıp yatağımın üzerinden yastık beziniçekip örtmüş. örtmek doğalarında var. bu yüzden kumun yanına getirip patisiyle kumu kazdırmak, yeri gelince buraya yapıp örtebileceğini göstermeniz gerek. onun haricinde kumun üzerinden poposunu hafifçe bastırıp yere değdirip anlatmanız gerekebilir. Bir süre yeri aynı kalsın, sonra değiştirirsiniz. koku yapabilir, çünkü yavru kedinin iç parasitleri olabilir (veterinere götürdünüz mü? aşı falan, parasit bakıldı mı? önemli, yememesinin nedenlerinden biri bu olabilir.) bu yüzden ishal veya cıvık yapabilir,aşırı koku yapabilir. düzenli kontrol edip temizleyin.

hareketli mi? yorgun ve halsiz mi, sürekli uyuyor mu? en son ne ve ne kadar yedi? süt vermeyi (sulandırıp, ılık) denediniz mi? beklemiş süt ishal olmalarına neden olabilir, aslında risklidir ama yeni açılmış bir süt çok zarar vermez.

edit:miyavlıyor mu yoksa sessiz mi? hapşurma gibi şeyleri var mı? sağlıklı mı kısacası.
  • wiillii  (02.08.13 19:20:10 ~ 19:21:42) 
ılık suyla yıkadım kurutma makinesi kullanmadım. kedi beni tanımadığı için hemen benden kaçtı zaten. kuruduktan hemen sonra veterinere götürdüm pire için ilaç sıktı sağlıklı görünüyor dedi. hapşırık filan yok gayet hareketli hep oyadı benle ilerleyen saatlerde. sonra da uyudu. ben de şimdi kendi evime geldim kumunu koydum ama ya oraya yapmazsa diye aklım çıkıyor. tuvaleti bir öğrense zaten başka da bişey yok. veterinere çok yakınmışız meğerse bişey olursa tekrar götürücem. parazit aşılarını hafta içi yaptıracağım. on beş gün arayla getir dedi veteriner zamanla aşıları bitecek. altı aşısı varmış zaten.


  • mula  (02.08.13 21:41:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.