[]

amerika standart vize ve okul

merhaba, cok kisa bir soru sormak istiyorum. amerika nin standart vizesi ile oradaki bir universitede 6 ay boyunca bitirme tezi yazilabilir mi? galiba doldurulmasi gereken belge ds-160 imis. standart vizeden kastim bu 10 senelik olan vize. turist mi degil mi bilmiyorum dogrusu cunku isi icin giderken de ayni vize kullaniliyor ya. simdiden tesekkürler.




 
J-1 vize gerekiyor.
eğer turist vizeniz varsa ve halihazırda abdde iseniz gene de J-1'e çevriliyor vizeniz.

  • halanne  (02.08.13 11:46:19) 
Bahsettiğiniz vizenin cinsi B1/B2.

Havaalanı pasaport kontroldeki görevlinin size 6 ay kalış izni verme ihtimali düşük.

Güzel bi kıza 6 ay verdiklerini görmüşlüğüm var.

3 Ay alırsanız, bi giriş çıkış yapmanız gerekir.
  • compadrito  (02.08.13 11:50:18) 
10 sene vize, 10 sene kalabilirsin anlamina gelmez. 10 sene boyunca bir daha Amerikan vizesi almana gerek kalmadan gidip gelecegini soyler. Ama Amerika'da kalma sureni, ulkeye ilk ayak bastiginda vize turune gore gumruk memuru belirler. Turist vizelerinde genelde 6 aydan fazla kalma izni vermiyorlar.

simdi iki cesit turist vizesi var (seyahet vizesi deniyor). B1, is seyahati vizesi, B2 zevk seyahati vizesi. Seninkisi b2 vizesi oluyor. Eger 10 yil vize alabilirsen, kapida 6 ay verme sanslari yuksek. Onu da Amerika disina cikmadan bir 6 ay daha uzatabiliyorsun. 1 sene sonunda kacak durumuna dusmemen icin Amerika'dan cikman lazim. Bu zaman diliminin de sana ytecegini dusunuyorum. 6 ay daha uzatmak icin biraz ugrasirsin ama olumlu olur.
  • merhaba dunyali biz dostuz  (02.08.13 12:26:20) 
cevaplar icin tesekkürler ama ben derdimi anlatamadim galiba. benim zaten 10 yillik vizem var. universitemin beni amerikaya ya master tezimi yazmaya yollama imkani var. ve eger her sey duzgun olursa, baska bir vize türüne basvurmadan bu pasaportumdaki vize ile oraya gidip, bu universiteye yabanci/exchange ögrenci olarak kaydimi yapip tezi yapabilir miyim diye soruyordum.. 6 aydan fazla kalinmayacak ve arada almanya ya geri dönülecek vs.


  • raizti  (02.08.13 13:10:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.