[]

yeni mezun elektrik elektronik mühendisine tavsiye

arkadaşlar yeni mezun bir mühendisim. ne piyasa hakkında bilgim var ne de tecrübem. sudan çıkmış balık gibi oldum. bu şaşkın halimle fikirden fikire savruluyorum.tecrübeli abla ve abimlerimden yardım beklerim. Sizce kendimi hangi konuda geliştirmeli ve kurslara gitmeliyim.




 
Once bi kac kiliseyle baslayalim, simdi kariyer yapmak istedigin sektor ve pozisyonun junior olanina girecek torpilin veya sansin varsa kursa gitme ama yoksa kursa kesinlikle git.

Oncelikle ne yapmak istedigine karar ver, yazilim mi sisitem mi netwok mu? ortaya karisik yaparsan acik ve net bi bok ogrenmeden yarida birakirsin hepsini.

Ilk is onemlidir, satis istiyorsan kursa gitmene gerek yok bi yerde illaki baslarsin iyiysen alip basini gidersin ama satis istemiyorsan satisa kesinlikle basvurma git mcdonaldsta falan calis bu surede daha iyidir, cunku satis uzerine yapisiyor piyasada cok acik var, 1 yil satis calistiktan sonra kurs falan da bitirsen teknige gecmekte zorlarlar seni. her firma ya satista yapmissin seni oraya mi alsak diyecektir. Cogu kisi 5-6 ay issizlik bunalimindan sonra basvuruyor istemedigi alanlara senin kursa gidecek vaktin paran varsa zaten bu seni oyalar. Satis kotu demiyorum arabalari var primleri var istemiyorsan uzerine yapisir onu diyorum.

Universiteden teknik donanimla mezun olan muhendis sayisi cok az. kursa bunu gelistirebilirsin. CCNA almadan newtwork muhendisi pozisyonuna girmen zordur baya, kurs sureci hizlandirir oz guven veririr.

yazilim istiyorsan c bilgin varsa oradan yuru java kas ciddi bi sure bi yere junior girdin mi kendini kurtardin demektir.
CCNA kursuyla ayni sekilde network muhendisligine dogru ciddi yol alabilirsin.
Sistem kurslari var bankalarda ihtiyac var fazlasiyla ciddi muhendis alimi oluyor orayi zorlarsin.
yada benim gibi fabrika istiyorsan uretimde baslarsin, ihtiyacina gore pcb tasarim programidir Solidworks falandir onlari ise girdikten sonra halledebilirsin,ben ihtiyaca gore kendim kurcaliyorum programlari.

Cv konusunda Johan'a katiliyorum cok sisirme ama temel duzeyde bildigin programi da yazabilirsin, mulakatta alacaksin zaten isi. bilmedigin yerden sorarlarsa bilgiyi nereden alacagimi biliyorm falan de, etkilenebiliyorlar :)

Elektronige falan ilgin yoksa CCNA kursunu tavsiye ederim, zahmetli bir yoldur ama ileride cok ciddi paralar kazaniyorlar.
  • Golgi  (02.08.13 01:56:59 ~ 03:01:53) 
Şu saatten sonra kursla falan vakit kaybetmeyin, o işleri okurken yapmak gerek.

En güzel şey bir süre bir yerlerde çalışıp iş öğrenmek, sıradan bir kursta edindiğiniz bilgi ve tecrübeden çok daha faydalı olacaktır.

İlk başta güzel bir CV hazırlayın. Ama dolu görünsün diye aklınıza gelen herşeyi yazmayın. Okulda C, Java falan gördüyseniz CV'ye 'süper C biliyorum' yazmayın. Bunlar yerine okulda yahut kişisel olarak yaptığınız projeleri yazın. Çok basit projeler bile olsa çekinmeyin yazın, size kolay gelen bir şey birilerinin bir ihtiyacını karşılıyor olabilir. Yeni mezun birinin neler bildiği aşağı yukarı bellidir, önemli olan neler yaptığıdır, projeleri yazmak bunun için önemli.

İnternette firmaların web sitelerini araştırın, gözünüze çarpan, size iş öğretebilecek ebattaki firmalara mail ile CV'nizi gönderin. Ama mail gönderirken bir sürü firmayı CC kısmına yazıp da göndermeyin, ciddiyetsiz bulunur. Her firmaya, o firmanın içeriğine uygun bir mail yazın, görüşme talep edin.

Ayrıca şu kariyer sitelerini de takip edin. Ben mezun olduğumda bir çok arkadaşım oralardan iş buldu.

Bir görüşmeye gitmeden evvel kendinizi bir tartın. Neyi bilip, neyi bilmediğinizi gözden geçirin. Bildiğiniz konularda kendinize güvenin ama ben biliyorum havalarına girmeyin.

Maaş beğenmemezlik yapmayın, bir sene düşük bir maaşla çalışmaktan zarar gelmez. Bir süre maddi getiriden çok bilgi ve tecrübe kazancına bakın.

Eğer teknik bir kimse değilseniz satış mühendisi pozisyonlarını araştırın.

Kursa gitmeyin dediysem de vaktinizi boşa harcamayın. Firma araştırırken zaten piyasada neler yapıldığını üç aşağı beş yukarı görürsünüz. Bunlar arasından size yakın görünen, yaparken daha mutlu olacağınız şeylere odaklanın o konuda kendiniz geliştirmeye çalışın.
  • johan sebastian  (02.08.13 02:12:22) 
www.eksiduyuru.com

Sorusuna verdiğim cevabın ilk maddesi...
  • compadrito  (02.08.13 12:39:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.