[]

bilgisayarın pilini çıkardım

direkt kablodan kullanıyorum. iyi yapıyor muyum? 24 saat kablo takılı olsa sorun olur mu?




 
şebekedeki olası voltaj dalgalanmalarında bilgisayarın zikilmesine yol açacak bir davranış içindesin. pil takılı durmalı.


  • zgrydn  (01.08.13 20:34:28) 
pil 24 saat takılı durursa bi kaç aya o pilin ömrü tükenir, çöpe atarsın. çok sık elektrik kesintisi olmuyorsa yaşadığın yerde pil takma. ben 3 senede pili toplam 10 defa falan anca takmışımdır alete, o da dışarı götürmem gerektiğinde. hiç bi sorun olmadı.


  • loser blueser  (01.08.13 20:43:04) 
Loser insanlara yanlış bilgi vermesen? Hiçbir şekilde pilsiz kullanılmamalıdır. Pilin ömrü zaten bellidir. Kalkıp 5 yıl aynı pili kullanamazsın zaten. Pil uzun gitsin diye pili sökersen aleti eline alırsın ilk voltaj dalgalanmasında.


  • uu1  (01.08.13 20:46:45) 
bilgi notu olsun, yaklaşık 1.5 senedir 24 saat takılı olarak kullanıyorum. şarj önceden 3.5 - 4 saat giderken şu an 2 - 2.5 saat civarı.


  • zgrydn  (01.08.13 20:48:07) 
loser bilmeden sallamış dinleme onu. ben 3 senedir hep takılı kullanıyorum hala minimum 1.5 saat gidiyor kullanıma göre. pilsiz kullan da voltaj dalgalanmasında, kesilmesinde eline al aleti.

edit: adam harbiden loser çıktı. senin yaşamamış olman onun da yaşamayacağı anlamına gelmiyor ki. kendi çevremde 2 tane alet çöp oldu böyle ve burada da çok okudum bozulan aletleri.
  • xenophobe  (01.08.13 20:56:17 ~ 21:13:57) 
e hadi beyler diyelim pilin ömrünün alakası yok o olayla. e amk şimdi de siz sallıyorsunuz. ilk voltaj dalgalanmasında gider de bilmem ne. 3 sene oldu aleti alalı, onlarca defa elektrik kesintisi de oldu voltaj dalgalanması da. hiç bi sorun yok alette.

ayrıca, aynı zamanda alınmış bir adet hp bir adet casper var evde. casper benim bahsettiğim. yani pil devamlı çıkık duruyor, hiç takmıyorum. bu süre zarfında hp'nin pil devamlı takılıydı ve yaklaşık 1 sene önce pil öldü, yenisi alındı. buradan yola çıkarak bir düşünün derim.
  • loser blueser  (01.08.13 21:02:20) 
kardeşim, pil takılı olunca içindeki sigortaya benzer bir mekanizma devreye giriyor (en azından elektrik elektronik mühendisi arkadaşımın söylediği bu yönde). loser gibi davranıp anakartını yakan 2 adet arkadaşım var. sırf pilin ömrü uzasın diye (ki kendi halinde durunca da azalıyor bunların ömrü) aleti riske atmak mallık mıdır? bence öyledir.


  • zgrydn  (01.08.13 21:07:23) 
Direk kablodan kullanarak yanlış yapıyorsunuz. 3 kuruşluk pil için elektrik kesilmelerinde hatta bazen elektrik kesilmelerine gerek olmadan şarj aletinin sorunlu olmasından dolayı anakart diyotlarını ya da anakartın tamamını yakabilirsin. Zaten pillerin raf ömürleri vardır. Siz onu kullansanız da kullanmasanız da belirli bir süre sonra öleceklerdir. Bu belirli süre dediğim pilden pile değişmekle birlikte Lityum İyon pillerde ortamala 5 yıldır.


  • bugraa  (01.08.13 21:17:31) 
Yahu ne kasıyorsunuz en ucuzundan bi güç kaynağı alın hem dalgalanmaları önlemiş olursunuz hem de modemi de takarsınız elektrik gidince net de gitmez.

Ayrıca ben de mümkün olduğunca pili çıkık kullanmaya çalışıyordum. Zira fiş ve pil takılıyken 1-2 ay kadar kullanıp pilin nasıl güçten düştüğünü gözlerimle gördüm içim acıdı lan :/

Ya pili shyz0re'nin dediği gibi kullancaksın ya da en temizi pili çıkarıp fişi güç kaynağına takarak kullancaksın.

Bir de tik at millete yazıktır.
  • inugard  (01.08.13 21:19:01 ~ 21:20:18) 
bende sadece fişe takılı kullanıyordum, şurada yazılanlardan sonra pili takıyorum.


  • facebook  (01.08.13 21:23:18) 
bak ben elimdeki netbuku 3 yıla yakın zamandır kullanıyorum. cihazı baştan beri kafama göre şarja takıp çıkararak kullandım. başta şarjı 4.5 saat falan gidiyordu. normal olarak zamanla azalıyor. bunu engelleyemiyorsun. her pil bir yerde ölüyor. yine de netbuklarınki daha uzun sürüyor. örneğin son 1 senedir cihazın pili git gide zayıfladı. artık pili değiştirin uyarısı veriyor ama şarj hala 1 saat kadar idare ediyor. bu soru burada son 10 15 günde belki 5 kere daha soruldu. kardeş pili istediğin gibi kullan bir şey olmuyor. aramadan bak işte bir sürü şey göreceksin.


  • mistreated  (01.08.13 21:25:20) 
üstteki yorumlardaki loser'ı salla bi kere, troll resmen herif, bu konuda bilgisiz olduğu hp ve casper kullanmasından belli.
o pili takarak kullan diğer arkadaşların dediği gibi voltaj dengeleyici o. unutma pil maks 200tl dir ama yanan anakartı yenilemek için kat ve kat fazlasını vermen gerekebilir. sürekli doldur boşalt yapmakta iyi değil shyz0re'un dediği gibi, bu sefer pillerin doldur-boşalt ömürlerinden yemiş olursun hızlıca.
haftada 1 kez doldur boşalt yapılmalı, onun dışında pil takılıyken elektrikte kullanmaya devam etmek faydana olacaktır
  • jedilance  (02.08.13 06:54:04 ~ 06:56:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.