[]

Diş eti ameliyatı - yay takılması

bu yaşıma kadar çıkmayan bir süt dişim var ve gelecek olan diş diğerinin kökünün üstüne gitmiş. 6 ay sonra cerrahi operasyonla diş etimi kesip gelecek olan dişe birşey takacaklar, ve bir yay ile haftada 1 falan sıkılaştıracaklar. doktor başkalarında yapılan operasyondan fotoğrafları gösterdi orda belli etmesem de altıma sıçtım. bunu yaşayan varsa neler yaşadıklarını anlatabilirler mi?




 
ben, benden daha kötü durumda olan birine henüz rastlamadım bu konuda. anlatayım.
şimdi benim ağzımda diş eksikliği var, yani süt dişlerinin ardından kalıcı dişler çıkar ya, benim üstten ön 4 dişim dışında kalıcı dişlerim çıkmadı. bu ne demek? ön 4 dişin ağzın içinde daha çok yayılması ve öne doğru taşması ve aynı zamanda arkada kalan azı süt dişlerinin de küçük kalıp diş etine gömülmesi demek.
ön 4 diş telle zapt edildi ancak ayrık olması sebebiyle aşağıya inen dişetlerinin dişin üstünde kalan kısımları kesildi. dikiş atılamayacağı sakız benzeri bişey yapıştırdılar ve 1 hafta onun kapanmasını bekledim hiçbir şey yiyemeyerek. sonrasında da arkada kalan kısım kesildi, damağımın ortasına kadar dikiş atıldı. o bittikten sonra sıra arkada kalan süt dişlerine geldi. çünkü kalıcı bir çözüm için ya implant ya da protez yapılması gerekecekti çünkü. süt dişleri 23 yaşında çekilince kökü kıkırdakımsı bi hal almış olan süt dişleri iyice gömülmüştü. en acılı kısmı buydu, zira dişi 2 saat süre bir operasyonla çektiler ve çektiklerinde operasyonu yapan hoca öğrencilerini etrafına toplayıp beni gösteriyordu. o kadar gömülmüş ki, oradan diş çıkınca sinüs boşluğum gözükmüş. bu şu demek: ağzımın içinden bakıldığında burnum gözüküyordu, damağım delinmişti. 2 hafta sıvı gida, pilav vs tüketemedim, zaten halim yoktu. ilk geceler yattığımda düdüklü tencere gibi ses çıkartıyordum:)
sonrasında ise damağımda kemik çekilmesi olduğu için implant yapmadan önce kemik enjeksiyonu yapmaları gerektiğini belirtitklerinde yeter artık aq diyip protez taktırdım. şimdilik idare ediyorum ama yakın bir zamanda, implant tedavimebaşlamam da gerekecek. 3 yıl kadar da tel tedavisi gördüümden bahsetmedim ama arada o da var.
yeterli sanırım:)
  • sirkelimon  (02.08.13 10:29:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.