[]

Kaynak, çıt çıt, peruk, ben ne yapayım kızlar, bi yardım edin lütfen.

Kadınlar kulübüne bağladım iyice ama gerçekten çevremde akıl verecek kimse yok, kuaföre sormayı da düşünmüyorum çünkü işine gelen neyse onu söylüyor.

Saçlarım bir dünya işlem yüzünden çok fena hale gelmişti,1-2 ay önce küt kestirdim, çene hizamda gibi bir şey. Hiçbir şekilde uzamıyor, aynaya bakınca sinirlerim bozuluyor, gece rüyamda saçlarımı uzun görüyorum vs. Özetle takıntı haline geldi.

Kaynak yaptırayım diyorum ama okuduğum kadarıyla zayıf ve cansız saçların eline veriyormuş sökerken. Zaten ince ve sağlıksız saçlarım, onu da yok edip iyice kel olmak istemiyorum. Ayrıca biri diyor boncuk şöyle kötü, öteki diyor ki keratin yaptırdım çok pişman oldum vs. Zaten anlamıyorum bu işlerden ama özetle sanırım kaynak yaptırıp da, asla pişman değilim diyen pek çıkmıyor.

Çıtçıt daha masum bir seçenek gibi ama benim saçlarım ne dalgalı ne düz, ayrıca sabah çektiğim fön (ki ona da fön denirse) öğlene bozuluyor. Benim saçlarım saçma sapan dalgalı, çıtçıtlar düz, rezil görünür gibi geliyor. Öyle özel günlerde filan değil, işe giderken her gün kullanmak istiyorum, her gün kuaföre mi gitmem gerekecek?

Ne yapayım ben şimdi? Çıtçıt, kaynak filan kullanmış birileri varsa lütfen buradan, mesajdan ya da sözlükten ulaşın. Çok teşekkürler...

 
o kaynak veya çıtçıtlar bence korkunç görünüyor. saçım çene hizasında ve küt kesim diyorsunuz, nasıl saklayacaksınız onu bilmiyorum. kötü bir görüntü. ben olsam saçımı dinlendirirdim. ama haberiniz olsun bu birkaç sene sürecek. eğer beyazlarınız yoksa boyatmayın kesinlikle, kendi saçınızın rengine boyatın ve bırakın o noktadan itibaren. fön çektirmeyin ısı iyice berbat eder. evde kendiniz hafif bir fön çekin ama mutlaka saçı ısıdan koruyan ürünlerden kullanarak. hiç olmadı saç uzunluğunuzun müsade ettiği en kalın bigudiyle sarın, hafiften saça hareket verecek kadar. o zaman ısıya da gerek kalmaz. %100 doğal saç maskeleri yağları şampuanları kullanın. uzaması için de kırıkları düzenli aldırın en ucundan. bir arkadaşım da mahvolmuş saçlarını böyle böyle iyileştirdi. saçı rahat bırakmak ve iyi bakmak lazım, kaynak yaptırmak yine tam tersi yöne doğru atılacak bir adım olur.


  • quasiromantic  (01.08.13 12:39:02) 
Yukarıda yazılanlara ek olarak sunu söylemek istedim ;1-2 ay icinde sac gözle görülür sekilde uzamıyor zaten.Sacin uzaması da kişiden kişiye farkedebiliyor.Duzenli bakimla birkac ay icinde saclarınız kendine gelip uzamaya baslar bence.

Ayrıca soylendigi gibi saclarınız o kadar kısayken kaynak yaptırmak pek akıllıca degil zira hos görünmüyor,saklanmıyor.
  • fraise  (01.08.13 12:54:08) 
Saçlarımı kısa kestirmeye karar verip sonra da istediğim gibi kullanamayınca kaynak yaptırmıştım.2 sene boyunca boncuk kaynak kullandım. taktırdığımda saçlarım ensemde küttü. eğer iyi bir kuaför takarsa onların dağılımını çok iyi yapar ve gizler. sonrasında da kullanıma bağlı görünmemesi. iyi bir şekilde toplarsanız yine belli olmaz. benim saçlarımda kaynak olduğunu ben söyledikten sonra insanlar "aa gerçekten mi, hiç belli olmuyor " şeklinde karşılıyorlardı. yıprattığı bir gerçek fakat vahim boyutlarda değil. benim saçlarım ince telli ve çok narin ona rağmen iki sene sonra kaynakları çıkarttığımda omzuma kadar uzamıştı. fakat asla bakımını ihmal etmemeniz gerekir. kuaför 3 ayda bir çıkarılıp bakımının yapılmasını tekrar takılması gerektiğini söyleyecek. ama ben hiç 3 ayı beklemedim. 2,5 ay olduğunda kuafördeydim. çok rahat ve memnun kullandığımı söyleyebilirim.


  • yahepyahic  (01.08.13 13:24:54) 
Biliyorum çok zor, hiç uzamıyor gibi geliyor ama dayanacağın şunun şurasında bir senecik.

Geçen yıl upuzun saçlarımı bir sinir harbiyle gittim bahsettiğin gibi küt kestirdim. Nasıl korkunç oldu anlatamam (aynaya bakınca kendimi severus snape'e benzetmiştim var sen düşün) uzamıyor, uzamadı falan derken 1 sene içinde baya bi kurtardı kendini şuan iyi durumlar. Küçük, minik tokalar falan al kendine, taç al. Zaman geçiyor, uzuyor. Bi de yukarda söylenenleri dikkate al. Boyatma, ısıdan uzak tut.
  • kaçanbalık  (01.08.13 13:40:18) 
Badem yagiyla sac bakimi yapabilirsin buarada


  • nax  (01.08.13 14:38:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.