[]

Kedim camdan ayrılmıyor

Şimdi 4-5 aylık bi kedim var, vakt-i zamanında sokaktan almıştım. Şimdi beyfendi cam açıkken pencerenin önünden ayrılmıyor, biraz yüksek (1.kat) olduğu için de korkudan kaçamıyor ama sürekli orda mırrr mırrr yapıp duruyor. Sizce onu evde hapis mi tutuyorum? Gitmek mi istiyor? Ne yapmalıyım?




 
Kediler gece hayvanlarıdır, dışarı çıkması gerekir, sürekli evde hapsetmek yanlıştır.


  • ecarpar  (01.08.13 09:52:20) 
evde hapis tutmuyorsunuz, güvende tutuyorsunuz.
bence cama bir sineklik yaptırırsanız işi garantiye almış olursunuz.
bizim tüm camlar sineklikli mesela.

çünkü kediler atlayabiliyorlar.
özellikle başka bir kedi ya da kuş vs gördüklerinde.

benimkiler de mesela camın önünde oturup dışarıyı izliyorlar, sonra gidip uyuyorlar, oynuyorlar vs.
siz neye alıştırırsanız ona alışır.
  • hypnosis  (01.08.13 09:54:17) 
Bizimkiler de öyle. Bizim camda sineklik var, camda mırmır oturuyorlar. Sonra da mutlu mutlu yalanıyorlar, bir sıkıntı yok bence. Sineklik taktırın, hava alsın bıcır.


  • alicia dominica  (01.08.13 10:11:27) 
1. kat olduğu için korkudan kaçamıyor demişsin ama dışarı çıkmak istiyorsa o 1. kat onu çok fazla tutamaz. Bir arkadaşımızın kedisine geçici olarak bakıyoruz ve 1. katta evimiz. Hiç sokakta yaşamamış olmasına rağmen camdan dışarı bakıyordu sürekli ve geçen atlamış aşağı. Yani o korku çok uzun sürmez haberin olsun.


  • Dr_Stat  (01.08.13 10:12:31) 
Kuş görüp ona yapıyordur. Öyle aşırı bir sokak özlemleri olmuyor, kendinizi üzmeyin.


  • whoosie  (01.08.13 10:28:55) 
benim kedimde sürekli pencerede hatta balkonda ama evim 4 kat arada güvercinlere bakıyor orada güneşte oturuyor sen onu güvende tutuyorsun sineklik taktırırsan hava alır sürekli iyi gelir ....


  • pati darbesi  (01.08.13 10:31:42) 
dışarı salsan eve gelmek isteyecek, evde tutsan dışarı kaçmak. kedi böyle bi hayvan.


  • orpheus  (01.08.13 10:39:05) 
Kuşlara mırlıyodur o, konuşuyodur :)

Evde hapis tutmuyosunuz iyi hoş çıkıp gezsinler arada doğru ama tekme ayan psikopatı mı dersin, kovalayan köpeği mi dersin, ezip kaçan sürücüleri mi dersin tonla tehlike var. Gider kaybolur dönmez falan. Ev en güvenlisi istediği kadar mırlasın. Bizimki de kapının önünde haykırıyodu ama kapıyı açınca da koşarak saklanıyodu mal evin içine, çok dertlenmeyin yani. Ama sineklik taktırsanız fena olmaz.
  • gupon  (01.08.13 11:15:33) 
bu cancişler nerede ses, hareket var oraya takılırlar.. başka kedi sesi, kuş cikciklemesi, kanat sesi, yoldan geçen insan sesi, hareket, hava sıcaklığının farklı olması falan hep ilgilerini çeker.
sineklik iyi fikir, şimdiye kadar oturduğum evlere taktırdım, yazın sıcakta sinekliğin dibinde yatıyorlar.. en azından bir yere taktırın, hem siz de rahat edersiniz.

  • mayalilithowsky  (01.08.13 11:18:06) 
O zaman ben bir sineklik taktırayım -oy birliğiyle- o da havalansın yavrucak. Teşekkürler, benim ki biraz fazla evham olmuş demek :)


  • megerse  (01.08.13 14:26:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.