[]

flac müzük'ün artısı ne?

bütün albümün tek şarkı olması mı? :D




 
mp3'ten daha kaliteli bir format. ayrıca tek şarkı olmuyor ki albümler her zaman.


  • cinsi kisi  (31.07.13 23:57:16) 
Flac sıkıştırılmamış ve kayıpsız ses dosyası formatıdır. Bu yüzden eğer amaç en kaliteli şekilde dinleme yapmaksa flac tercih edilmelidir fakat çok fazla yer tutar.

Edit: soso +1. Flac sıkıştırılmamış değildir, yanlış bilgi için özür dilerim.
  • self noise  (31.07.13 23:58:12 ~ 01.08.13 01:26:15) 
ne zaman kaliteli diye flac indirsem 10 parça içeren tek bir şarkı iniyor. ondan sordum :/


  • 9kuyruklukedi  (31.07.13 23:58:42) 
cevap veresim gelmedi ama neyse. Ayrintilari ortaya cikarir gibi dusun sarkiyi daha canli duyarsin kulaga genelde daha hos gelir falan filan.


  • evil genius  (01.08.13 00:00:02) 
kalite farkı oluyor, dinlediğin cihaza, normalde elinde bulunan mp3'ün kalitesine göre de bu farkı anlayabilirsin ya da anlayamazsın. Bütün albüm tek parça şeklinde olması flac olması demek ya da flac olması tek bir bütün olması demek değil.


  • utkucbkc  (01.08.13 00:00:40) 
sesin müthiş kalitesi.
hiçbir mp3 flac kadar olamaz.

  • norek  (01.08.13 00:03:02) 
yalnız, "flac sıkıştırılmamış bir formattır" cümlesi yanlış bilgi. flac sıkıştırma formatıdır ancak kayıpsız sıkıştırıyor, wav'ları sıkıştırmak için var. tabi bu bilgi neyi değiştirir bilemeyeceğim ama görünce dayanamadım.


  • soso  (01.08.13 00:21:27) 
mp3 belli frekans aralığındaki sesleri alır gerisini atar. flacsa hiçbirini atmaz, stüdyoda dinliyor veya orjinal plaktan dinliyor gibi olur. zillerin en ufak tınlamasından sandalye gıcırdamasına kadar duymak mümkündür. tabiki bu sayede çok kaliteli ve doyurucu müzik keyfi verir. albümün tek şarkı olması standart değil mesela ben de led zeppelin albümleri var şarkılar ayrı ayrı.


  • r_u_h  (01.08.13 00:32:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.