[]

lan olm bu ingilizce eğitim ne ayak

celal şengör olsun oktay sinanoğlu olsun bilimum büyük hocalar olsun bu olaya karşılar. öğrenciler kendilerini derse katamıyor diyorlar. ben boğaziçini çok istiyodum ama o kadar çalıştıktan sonra da pişman olmak istemiyorum. odtü'ye girdim geçen sene(ayrıldım) derste beynime tecavüz ediyolar gibi hissettim. istediğim bölüm ingilizce bölüm olmadığı zaman kıymeti eksilecek bir bölüm değil. yani boğaziçi işletme ingilizce işletme o yüzden ankara işletmeye gideyim bari gibi bir durum değil.

ne diyonuz bu işe? ingilizce dilinde bi bölüm tercih edilir mi? sadece diploma alayım yeter demeyen biriyim. olur olmaz ama seçtiğim alanda uzmanlaşma niyetim var.

aklınıza ne geliyosa yazın. içinizden ne geliyosa döşeyin hepsini ilgiyle okuyacağım.

 
Uzmanlaşmak istiyorsan zaten ingilizce eğitim almalısın. Türkçe kaynak yok yok yok.


  • yedirenk  (31.07.13 22:11:13) 
Sen once bi kazan da sonra dusunursun oralari.


  • gec  (31.07.13 22:12:38) 
beynine tecavuz etmeleri, filan tuhaf nasil hazirligi gectin anlamadim yani ing ve turkce dinlemenin pek farki olmamali. Yok ben bogazici seviyesi kadar calisiyorum zaten ing yede bi sene kasarim diyip girsen zaten min 2. Sinifta kulagina turkce gibi net gelir o ing anlatimlar.


  • evil genius  (31.07.13 22:12:47) 
Ben felsefe mezunuyum, İngilizce eğitim gördüm. Şu kadar söyleyeyim eğer aynı eğitimi Türkçe görmüş olsaydım şu andaki bilgimin en az 3 katına sahip olurdum bölümüme dair. Yarak gibi bir durum bence. Hele ilk sene alışana kadar anam ağlardı o okumaları yaparken, önce okur kelimeleri çıkarır, tek tek sözlükten bakardım, sonra insan gibi anlayabilmek için 2 defa daha okurdum.
Bir de İngilizcesi çok çok daha kötü insanlar oluyor, sınıfta söz almaya çekiniyorlar ya da adam anlatmak istediği şeyi uzattıkça uzatıyor dile hakim olmadığı için. Çok sinir bozucu.
Bir de bana ana dili Türkçe olan iki insanın İngilizce konuşması ya da yazışması çok salakça geliyor. Manasız yani.

Bilmiyorum. İngilizce eğitim almak dil olarak bana bir şeyler elbette kattı ancak bölüm bilgisi olarak ana dilimde okumuş olsaydım çok daha rahat ederdim, çok daha fazla birikimim olurdu.
  • buff  (31.07.13 22:16:08) 
kuantum mekaniğini ingilizce aldım hic bişey anlamadım. odtüdendi hocamız o da pek önermiyodu ingilizce eğitimi. ama malesef fizikle ilgili en güzel kitaplar hep ingilizce.


  • wishmaythşngs  (31.07.13 22:26:37) 
Buff +1. Bende ODTÜ de okudum ve ilk yil neler çektim allah bilir :( Türkçe olsaydi çok daha rahat anlayacağımi dusunmusumdur her zaman.


  • Notts  (31.07.13 22:34:30 ~ 22:35:07) 
eğer eğitimcinin de, öğrencinin de ingilizcesi yeterliyse gayet güzel oluyor. henüz derse kendimi katamamak gibi bir durumum olmadı. güzel kaynakların ingilizce olması da cabası. mühendislikleri bilmiyorum, onlar zor olabilir ingilizce ama bence işletme vs. ingilizce okunmalı.


  • king lizard  (31.07.13 22:39:44) 
bilkent'teyim. turkce bir bolum bitirip yurtdisina doktoraya gittigin zaman yasayacaklari dusun. hem doktora, hem de ilk defa ingilizce egitim. cok daha zor olurdu. ilk aydan sonra alisiyorsun zaten. bir de turkce kaynaklarin asiri derecede uyduruk olmasi sorunsali var tabi, ona hic girmiyorum.


  • sendelemeden  (31.07.13 22:46:49) 
ingilizce bilmeyip ingilizce bölüm seçen biri olarak yazdıklarınızı okuyunca gözüm korktu açıkçası. peki ingilizce işletme nasıldır? hiç değilse diğerlerine göre daha kolay mıdır? hazırlıkta güzel öğrenilir mi ingilizce?


  • geberix  (31.07.13 22:50:58) 
Bence eğitim türkçe alınıp, ingilizce konusunda kişi kendini geliştirmeye açık olmalı. Sen lise de öğrenilen ingilizceyle adamlara yüklendikçe yükleniyotsun ingilizce eğitimde sonra ne oluyor? ya okulu bırakıyolar, ya da siktin sene uzuyor okulları. İngilizce eğitim boktan bişeydir. Hani derler ya; "Türkçesini öğrendinde.........."


  • sivil admin  (31.07.13 23:06:42 ~ 23:07:06) 
İnsan en iyi ana dilinde anlar. Olayın özü budur bence. Eğitimi türkçe alıp sonra ingilizce kaynaklarla pekiştirmek çok daha faydalı bence.


  • sehpa fx350  (31.07.13 23:21:38) 
hazırlık eğitimi sonrası 1.sınıfta odtüde 4 ay geçirdim. her gün eve "bugün de birşey öğrenemedim." diyerek döndüm. hazırlığı geçebilecek kadar ingilizce bilmek malesef yetmiyor, kendini bölüme iyi hazırlamak gerekiyor. sonra ne mi oldu? ingilize ders dinleme zorluğu + çok gelecek vaadeden bir bölüm olmaması sebepleri birleşince bölümü bırakıp hukuk kazandım, hukuk zor mu çoğuna göre evet ama ingilizce eğitimden sonra bana çok daha rahat geldi :)


  • eldarwen  (01.08.13 01:59:25) 
Amma abartmissiniz ha. Tamam anadilde egitim taraftariyim. Ingilizce egitim ne! Ama oyle zor boyle anlasilmaz degil. Odtude hazirlikta gayet eglendim. Yedik ictik arkadaslarla, tek ders ing zaten baska yuk yok. Sonra bolume gectim, ilk donem zorlandim tamam, 2.00 ortalama anca yaptim. Ama mezuniyet notum 3.10. Cikiyo yani sonradan. Ayrica bolumum siyaset. Turkiyede gram kaynak yok konuyla ilgili. Ben ingilizce bilmesem sacma sapan cevirilerden mi okuyacaktim? Mis gibi anadilinden okuyup anliyorum simdi. Turkce egitim almis arkadaslarim kpds/yds'yi veremedikleri icin akademisyen olamiyorlar bir turlu. Benim kpds notum 90 uzeri. Almanyadan kabul aldim, ielts hic sorun olmadi. Turkce egitim veren okula gideyim de ingilizceyi kursta ogrenirim diye bir sacmalik yok. O essek kadar bolum kitaplarini ingilizce okumadan, essek kadar makaleleri ingilizce yazmadan ogrenmek imkansiz. Hazirlikta da kursta da size ing siparis vermeyi, adres sormayi ogretiyorlar. Asil nane bolumde baslar, asil ing orda ogrenilir. Oyle zor birsey degil. Soyle zorlandim boyle bittim demenin bi alemi yok. Ogrenmek zorundasin. Yoksa bu ulkede adam saymiyorlar, ne is bulabiliyorsun ne saygi gorebiliyorsun. Kaynak yok arkadasim kaynak. Ceviri kulturu yok ki ulkede. Bu eksikligi kendin cozeceksin baska care yok. Koymuslar ing egitim, cekiyoruz iste. Napcan baska?


  • chavez s venezuela  (01.08.13 13:40:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.