[]

Veganlar bir bakarsa...

Sevgili Vegan duyurucular. Bir süredir tüketim alışkanlıklarımı hayvansal ürünlerden arındırmaya çalışıyorum. Ancak vegan ürünler ülkemizde çok da fazla değil, mevcut olanlar da inanılmaz pahalı. Öğrenci olduğum için bir litre soya sütüne 13TL harcamak bütçemi haliyle sarsıyor. Daha ucuz alternatifler var mıdır? Siz nasıl yaşıyorsunuz? Hangi ürünleri tercih ediyorsunuz, nereden alışveriş yapıyorsunuz? (Bir de Türkiye'de satılan vegan ve güvenli ürünleri içeren bir liste varsa elinizde çok memnun olurum.)

Mesela Calve fıstık ezmesi yiyordum, içeriğinde palm yağı varmış. Ayrıca mensup olduğu holding Unilever hayvanlar üzerinde deney yapıyormuş. Ne yemek lazım şimdi?


 
Kendisutunu kendin yapabilirsin. Internette arastirirsan envai cesit tarif var. Her turlu nut'tan pirincime kadar. Ben pirinc sutumu kendim yapiyorum. Ondan da muhallebi yapiyorum cok lezzetli oluyor :)


  • devils trill  (31.07.13 21:12:53) 
Veganism is the future ve changing the definition of murder to include animals sayfalarini takip edebilirsin facebook kullaniyorsan, cok guzel vegan tarifler var.


  • devils trill  (31.07.13 21:17:02) 
vegan ev arkadaşıma yapardım bir zamanlar :)

vegetarian.about.com

soruna cevap deil ama bir köşede durun istedim belki canın çeker.

bu arada bu pancakeler, gene benim hazırladığım normallerden daha güzel olmuştu :)
  • cedric tweedledee  (31.07.13 21:21:51 ~ 21:23:00) 
kişisel olarak kendimi koyu bir veganlık kalıbına sokmak yerine doğal olarak üretilmiş gıdaları tüketmeye gayret ediyorum. Yılın 300 günü suni döllenmeyle hamile bırakılıp bir kafeste yaşamaya mahkum edilmiş ineklerin sütünü tüketmiyorum ya da kafeste yaşayan tavukların yumurtasını.

Fırsat buldukça köyleri ya da köy pazarlarını geziyorum. Burada bulduğum koyun ya da inek sütünü, tavuk yumurtasını alıyorum. tabi öğrenciyken bunları yapmak zor olabilir ama sırf vegan olmak adına soya sütü tüketmek bence çok yanlış. O soyayı üretirken de, taşırken de doğaya ve canlılara belirli ölçüde zarar veriliyor emin olun.

Eğer söz konusu sağlıksa, marketten aldığınız endüstriyel tarım ürünlerine de çok güvenmeyin. Sentetik gübreler ve pestisitlere boğulmuş şeyler yiyoruz.

Bence vegan olmak kentli için çok zor ve ölçeklenebilir değil. Sadece yeme alışkanlıklarını değil yaşama biçimini değiştirmek gerekiyor.
  • spankenstein  (01.08.13 10:45:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.