[]

Görsel İletişim Tasarımı

selam duyuru ahalisi

ben bu görsel iletişim tasarımı bölümüne girmek istiyorum sanki aradığım her şey orda var ilgi alanları falan açısından. şimdi çok az bir süre güzel sanatlara hazırlık çizim kurslarına gittim ama üniverstelerin yetenek sınavlarına nasıl hazırlanacağımı bilmiyorum. bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

özel üniverstelerde burs sınavı falan hepsine giricem yani ama pek bi bilgim yok adam akıllı yardımınız karşısında müteşekkil olurum.

 
biraz çizimin varsa kazanıyosun. gidiyosun yanında portfolyonu da götürüyosun, inceliyolar işte eğer özenli bi portfolyo yaptıysan direk zaten hocaların gözüne giriyosun. portfolyonu zengin tutman önemli, çizimlerin, eskizlerin, çektiğin fotoğrafların vs. daha sonra sana mülakatta bişiler soruyolar niye burayı seçtin vs. onları da cevaplıyosun. sonra sıra çizim sınavına geliyor. bi masaya bi nesne koyuyolar genelde masaörtüsü de oluyo, onu çiziyosun. giren elemanların çoğunun çizim yeteneği olmuyor o yüzden korkmana gerek yok. ve bi tavsiye kocaeli görsel iletişim sınavına girersen kazanma şansın %50. başvuru az alınan eleman fazlaydı geçen sene. bu sene de pek değişmez gibi.


  • rentts1  (15.03.09 19:36:52) 
çizim konusunda iddialı olmasam da çizerim. beni asıl korkutan bilginin tasarım sınavı çok kasış demişler ondan biraz tırstım yani elime 3ds max verip araba modelle deseler adam gibi bişey çıkaramam diğer üniversiteler genelde zorlamıyor gibi. bir de genel kültür açısından hep bilmem kim in albümü falan tarzı soruları örnek gösteriyolar ama bunları da ilgilenmediğim müzik grupları dışında hiç bilmem (ki onlar da popüler kültürün dışında kalır sanırım) bu sınavlarda başka neler soruyolar onu merak ettim.

bir de hiç denemeye falan girmedim ama kocaelinin istediği 230 u yapabilirmiyim ona bi bakmak lazım.
  • yuto  (15.03.09 21:42:19) 
pardon ama 230 yapamayacaksan zaten mülakattan da bişey bekleme bence. ayrıca 3dmax olayı da çok saçma geldi. bugüne kadar ne gördüm ne de duydum ben öyle bişey. bilgi de falan burslu kazanmak da çok zor. ama denemekten bişi çıkmaz(sınav ücreti dışında tabi=)


  • rentts1  (15.03.09 22:28:41) 
ödül dünya bu tarz şeyleri bilyorum tamam müzik konusunda pek bilgim yok sanırım o tek örnek korkuttu azcık beni. 230 u şimdiye kadar hiç denemeye girmediğim için puanlar konusunda bir fikrim olmadığı için sordum başkalarına da sordum yaparsın lan dediler en kısa zamanda bi denemeye giricem


  • yuto  (16.03.09 16:59:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.