[]

Mail datası virgülleme

Excel'de yazılı binlerce maili, bir notepad'te noktalı virgüllü ya da virgüllü olarak yan yana yazmak istiyorum. Böylece toplu maillerde 50'şerli olarak BCC kopyala yapıştır daha işime geliyor.

Excel sütünu kopyaladım, notepad'e attım, lakin bunlar alt alta şimdi, bir sıra silip virgül koyup arayı ayarlıyorum ama içim şişti.

Var mı pratik bir çare verecek olan?

Çok teşekkürler

Not: Valla iş maili hepsi, reklam falan yapmıyorum :)

 
excele yapıştır hepsini alt alta diğer bir alana ; koy sonra concatenate fonksiyonu ile hepsinin yanına mail@mail.com; olucak şekilde başka bir sutuna hesaplat. sonrasındada 50 50 kopyalarak bcc ye kopyalayabilirsin


  • prezarlatif  (31.07.13 16:43:41) 
Benim gudik önerim ise şu şekilde;
Kopyalayıp alt alta Excel'e yapıştır.
Sonra kopyalayıp transpose yap - yan yana olacak.
A2'ye =A1&"," yaz. Fonksiyonu tüm satıra uygula.
Satırı kopyala, notepad'e yapıştır.

Afiyet olsun..
  • pitcheuse  (31.07.13 16:46:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.