[]

Kola yerine maden suyu

Maden suyu neden Türkiye'de kola kadar popüler değil..

Bunun sebebi teknik mi (sallıyorum maden suyu kola gibi kutuya ya da pet şişeye konamaz) yoksa maden suyu üreticilerinin pazarlama ayaklarının zayıf olması mı.

Sonuçta bakarsan maden suyu dediğin şey serinletici, susuzluğu gideriyor, asitin boğaza verdiği o his var; üstelik kalorisi yok ve içinde bir ton mineral var.

Neden maden suyu sadece 45 yaş ve üstü amcaların "çok yedik bir maden suyu içelim" dediğinde içtiği bir içecek olsun ki. Bu daha "popüler" hale getirilemez mi.

 
Sahsen ben maden suyunu da kolayi da cok iciyorum, tatlinin yaninda maden suyu, tuzlunun yaninda cola icerim. Ama maden suyunu herkes sevmiyor, belki de sadece sevmediklerinden dolayidir yani


  • Idonthaveausername  (31.07.13 14:21:21 ~ 15:41:06) 
tadı sanırım.
yaklaşık 5-10 sene düzenli olarak kola içtim. son 2 senedir ağzıma sürmüyorum desem yeridir. maden suyunu da saydığınız hiçbir nedenden değil -aslında hepsinden dolayı- sağlık için içiyorum. meyveli sodalardan bahsetmiyorum ama. zira soda ile maden suyu çok ayrı şeyler.

  • papillon7  (31.07.13 14:21:47) 
Kolanın tadı gençlere daha uygun. Zaten 20'li yaşların sonlarından itibaren kola tüketimi duruyor.


  • [silinmiş]  (31.07.13 14:22:00) 
damak tadıyla ilgisi var bence. hatırlarım, ben daha 3-5 yaşlarındayken, dışarıda bütün çocuklar kola isterken ben maden suyu isterdim, herkes delirmişim gibi bakardı : )

o zaman bu zamandır seviyorum kendisini.
  • inawen  (31.07.13 14:27:09) 
Kolanın da demiyorum, Coca-Cola'nın tadı maden suyundan kat kat güzel olduğu için. çoğu kişi de mineral kalori vs. hesabı yapmıyor. üstündeki değerleri kaç kişi okuyor sanıyorsun?

ben içiyorum maden suyu, genelde spor sonrasında. kolayı da bıraktım.
ancak içmemem kolayı daha fazla seviyor olmamı engellemiyor.
  • ucan spagetticanavari  (31.07.13 14:27:26) 
Coca colanin reklam gucu cok etkili. Kola kapagini acarken cikan ses bile -dur bi kola alayim dedirtiyor-ve birde bence aliskanlik. Misafirlige bile giderken kola aliyoruz elimiz bos gitmeyelim diye. Ve colanin arkasindaki muhtesem guc israilden bahsetmiyorum zaten.


  • mrv  (31.07.13 14:48:20) 
teknik değil politik, türkiye gibi ülkeler pazar olarak görüşlüyor. genç nüfus, az eğitim (sağlıklı beslenmeye bakmayan) parayla yeni yeni buluşma, nereye harcayacağını bilememe vs..
ayrıca cocacolanın reklam ve ekonomik gücü.(Damla suları bayilere bedava vermesi vs)

ayırca plastikte de maden suyu satılıyordu bir ara (akminalar falan hatırlar mısın bilmem) sonuçta her ikisi için de pet şişe çok zararlı :D

mide kanseri, bağırsak kanseri, siroz, gastrit ve bu tip hastalıklara bağlı ölümler son 50 senede çok aşırı arttı. kafasız olduğumuz için devam ediyoruz ama ..

ayrıca tabi kişisel kanaatim ama bu devirde hala kola içmek nedir yaa çok varoş değil mi? yani bir yere oturuyosun ben bir kahve/çay/limonata .. (işte ne varsa artık) istiyorum demek yerine kola diyorlar ya orada ölüyorum işte. piii
  • jimjim  (31.07.13 15:06:32) 
maden suyunun tuketimi hic de azımsanacak kadar degil.

fark suradan doguyor, maden suyu genelde evde tüketiliyor. dısarida daha cok cola. biraz karistirilsa amerikan kültürüne olan özenti cikar mutlaka.
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (31.07.13 15:07:13 ~ 01.08.13 01:59:27) 
kolanın tadı çok daha güzel. ancak sağlık için çok zararlı.
büyüdükçe sağlık konusunda bilinç oluştuğu veya arttığı için insanlar koladan uzaklaşıyordur herhalde. ben de ağır içiciydim, son 3-4 yıldır, yılda bir iki kez ancak içiyorum, o da mutlaka zero filan oluyor. kola zararlı olmasa maden suyunun yüzüne bakmazdım.

  • puc  (31.07.13 16:34:21) 
Akminalar plastik şişedeydi onu hatırlıyorum ancak plastik şişe varyantının "asidi" bayağı azdı. Belki arkasında kimyasal bir sebep vardır o yüzden sordum.
(cam şişenin getirdiği bir ton nakliye sorunu var..ki coca-cola'nın bu konuyla ilgili meşhur case'leri vardır)

  • madonnanin yagli zencisi 2  (31.07.13 16:35:20) 
Maden suyunun evde tüketilmesinin sebebi açacak sorunsalı olabilir mi?

Aslında Sütaş ayran ile Uludağ da limonata ile Coca Cola-Pepsi ikilisini challenge etti bayağı.

Direkt bodozlama "maden suyu sağlıklıdır" demek yerine aynı Coca Cola'nın yaptığı gibi ürünü anlarla ve duygularla özdeşleştirip bir taraftan serinlik-susuzluk ikilisi bir taraftan da sağlık mesajı..

Bilmiyorum..akıllı bir yerel firma kartlarını düzgün oynayarak bu işten para kazanabilir gibi geliyor.
  • madonnanin yagli zencisi 2  (31.07.13 16:51:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.