[]

Okuldan çıkış aldım, kasım'da askere gitmek istiyorum.

selam. durum genel olarak böyle ve bu işlere kafam hiç basmıyor.

Okul diyor ki, tecili biz yaptığımız için asal'a dilekçe göndermemiz lazım. E gönderttim dilekçeyi de ama askerlik şubesini arıyorum ve 15 gün olmasına rağmen gelmedi diyorlar. Ya da haberleri yok böyle bir işlemden?

Askerlik şubelerini arıyorum, durumdan bahsediyorum; çıkış kağıdınla gel kasımda gidersin hacı diyorlar. Ama web sitesinde de diyor ki tecil kim tarafından yaptırıldıysa onun dilekçesi lazım?

Ağustos 15'e kadar bu işleri halletmem lazım olduğu için de gerildim baya.

Şimdi, okuldan çıkış belgesini alan ve normal şartlarda okul dolayısıyla tecili 2015 ekime kadar olan bir kişinin 15 ağustosa kadar hangi işlemleri yapması gerekiyor? okula tecille ilgili bir dilekçe yollatmalı mıyım?

Lütfen asal'ın web sitesi linkini atmayın, okuyorum da bir şey anlamıyorum gerginlikten.

 
kasımda askere gitmek için eylül ayına kadar tecilini askerlik şubesine gidip bozdurman gerekiyor.bir arkadaşım da aynı durumda,ona söylenen buydu.

@ kamera motor ve @ the kene

arkadaşa da sordum,sizin yazdığınızı söyledi.yanlış bilgi vermişim.
  • dengesiz bir insan  (31.07.13 11:36:23 ~ 14:32:54) 
karıştırdığın şey şu; senin tecil hakkın var, ama tecilli değilsin. okulu bitirdikten sonra tecil için ayrı başvuru yapıyorsun şubeye. tecili bozmak sıkıntı biraz en az 2-3 ay öncesinden dilekçe yazman gerekiyor şubeye. şu anda ihtiyacın olan tek şey çıkış belgesi.

Ek olarak, okul sadece sen öğrenci iken her dönem başı tecilini yineliyor, çıkış aldıktan sonra da bu öğrencinin bizle işi bitmiştir diye şubeye haber veriyor. Okulun bahsettiği olay o muhtemelen,ama sana olayı yanlış anlatmışlar .
  • Golgi  (31.07.13 11:57:38 ~ 12:01:52) 
yanlış bilgi: eylül değil 15 ağustosa kadar askerlik şubeye gideceksin. şubenin girişinde götürmen gereken belgeler yazar, muhtemelen 4 tane nüfus cüzdanı fotokopisi, aynı sayıda mezuniyet belgesi fotokopisi, aynı sayıda vesikalık falan isterler.


  • kamera motor  (31.07.13 12:17:26) 
ben kasımda gidiyorum askere. kasımda gidebilmek için son başvuru tarihi 15 ağustos, 16 ağustosta gelirsen şubata kalırsın dediler.


  • the kene  (31.07.13 12:26:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.