[]

Engellilere yönelik dergi satan kişiler

Bu elemanları hayatta boş geçmem. Mutlaka dergilerini alırım da bazen kafamda "acaba?" sorusu beliriyor. Güvenilir mi bu insanlar?
Not: Yeteri kadar cevap alındıktan sonra duyuru silinecektir.
Not2: Engelli olmayıp dergi satanları kastediyorum.


 
güvenilir derken? çalıştığım yerde bir amcamız böyle bir işle iştigal ediyor.
dernekten, tanesi 2 liradan 100 dergi alıyor, 5 liraya satıyor. dernek 200 lira kazanmış oluyor. amca da, 40 dergiden sonra kara geçiyor. win-win.

  • marcelorios  (31.07.13 00:32:05) 
marcelorios: Her zaman 5 lira vermiyorum. 10 lira verdiğim de oluyor. Yardım için yapıldığını, bu arkadaşları da gönüllü zannediyordum.


  • Simrug  (31.07.13 00:33:30 ~ 00:34:32) 
asla güvenilir değiller... aradık bir ikisinin verdiği yerleri tanımıyorlar bile...
sen de telefonla sor ondan sonra ver...

  • inanmazsan inanma  (31.07.13 00:33:32) 
inanmazsan inanma: Valla ayak üstü görüyorum, karşıma çıkıyorlar; ben de pek sorgulamasını yapmıyorum.


  • Simrug  (31.07.13 00:35:58) 
güvenilirlik değilde, sonuçta o dergiyi satan insanlar parayla çalışıyor. gönüllü değiller yani. ne bileyim dergi 5 lira mı 2 lirası onlara kalıyor. aynı şekilde greenpeace de mesela gönüllüler değil çalışanlardan oluşuyor. ben bu yüzden hiç almıyorum o dergilerden. çünkü verilen paranın tamamı gitmiyor engellilere ama tabii ki bir kısmı gidiyor. bu tür stk ürün satışlarında gönüllü çalışan olarak bildiğim sadece lösev var.


  • cilekli krep  (31.07.13 00:37:29) 
bir kaç kere ben de satmıştım. derginin asıl fiyatı 2 lira. onlar 5 liraya satıp 3 lirayı cebe atıyorlar. yani sen 10 lira verdiğinde satan kişinin cebine 8 lira giriyor. engellilere değil satana yardımcı olmuş oluyorsun.


  • p girl  (31.07.13 00:44:36) 
vicdanının sesine kulak ver.


  • jamswety  (31.07.13 00:54:08) 
bence özel bir sebebin yoksa duyuruyu silme, bu konuyu araştıran insanlar faydalanabilir.


  • cilekli krep  (31.07.13 01:02:54) 
Engelsiz Yaşam Platformu'na ait bir billboard reklamı diyor ki: "Bizim adımıza satılan dergi, kitap, kırtasiye ürünlerini satın almayın. Biz yardım istemiyoruz, haklarımızı istiyoruz."

Ayrıca söylendiği gibi, banka hesapları veya şehirlerdeki şubeleri varken bu tip aracılar gereksiz.
  • grgn  (31.07.13 02:03:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.