[]

Borcam direkt ateşte çatlar mı?

diyelim iki tane düz taşı yan yana koyduk ve arasına odunlar filan koyduk,bir ocak yaptık kendimize.Üzerine de borcamı koyduk.Planımız borcamı n içindekilerin borcam çaaat diye çatlamadan pişmesi.Ocakta filan bir şey olmuyormuş da, odun ateşinde bir şey olur mu? fırın en sıcak,ocak daha az sıcak, odun ateşi de mantıken daha az sıcak olsa gerek.Sonuçta bu borcamlar fırına giriyor bir şey olmuyor.Ama işte alev homojen dağılmadığında, lokal ısınmalar olduğunda sıkıntı olabilir diyorum da bilemedim.




 
kararir, catlamaz diye tahmin ediyorum ama sallamasyon.


  • lorenzen  (30.07.13 18:42:29) 
kararması önemli değil.


  • AWD  (30.07.13 18:43:59) 
Çatlar.


  • lola35  (30.07.13 18:45:39) 
ben borcamda kazan dibi yapmıştım. mutfaktaki ocağın üzerinde altını pişirdim yani. çatlamadı.


  • kırmızıkaşekaban  (30.07.13 18:51:42) 
abi borcamin olayi zaten atese dayanikli olmasi ya. sallamayin lutfen. bi sey olmaz sen kullan. (eger malzemesi borcam'sa. yani bor kullanilan cam hani. herhangi bir seye borcam demiyorsundur diye umuyorum)


  • bohr atom modeli  (30.07.13 18:53:01) 
kullanma kitapçığında direkt ateşe vermeyin yazıyor.


  • april12th  (30.07.13 18:55:16) 
borcam setlerin yanında, ocağa koymak için özel bir aparat veriyorlar. direkt ateşe konunca çatlamasın diye.
yani çatlayabilir.

  • sutlu nescafe  (30.07.13 18:58:09) 
sıcaktan alır soğuğa direk koyarsanız çatlar.


  • gurur  (30.07.13 19:14:00) 
olmaz bişey, yaparsınız.

odun ateşi değil kömür ateşinde bile bişey olmaz. (direk közün içine gömmüyorsunuz tabii belli bir mesafe olsun köz ile cam arasında) önerim ilk yaktığınız alevler doğrudan taş ile cama temas etmesin. biraz taşlar ısınsın ve alev çoğalsın sonra oturtun taşların üstüne.

ısıl genleşme direnci düşük olması lazım ki çatlamasın. üretilirken borcam'ın içine zaten bor tozu (bor oksit) katılıyor. amaç çok hızlı genleşmesin, termal şok gerilimine maruz kaldığında tık diye çatlamasın diye. yani boşuna adı borcam değildir o ısıl camların.
  • lejant  (30.07.13 20:03:18) 
sonra bilgilendirir misiniz acaba, catladi mi catlamadi mi diye?


  • dnznc  (30.07.13 21:37:45 ~ 21:38:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.