[]

Yatay geçiş

Selamlar efenim,

Şimdi dertli bir arkadaşımızın sorununu dinliyoruz;

Bu arkadaş sosyoloji okuyor, Ege'de hazırlık okudu, başarılı oldu, birinci sınıfa geçti daha sonra birinci sınıfa birkaç ay devam ettikten sonra derslere devam etmedi sonra ikinci sene tekrar(tabi toplamda üçüncü senesi yapıyor) devam etti, tüm derslerini verdi, birinci sınıfı geçti, şimdi bu kız seneyede İspanya'ya gidiyor Erasmus için bir sene orada okuyacak.

Bu uzun girizgahtan sonra hala bizimle kalanlarla devacm edelim, şimdi bu hanımkızımız Erasmus'ta çılgın atıp,hardcore party lerden sonra eskişehir'den yatay geçişle -boğaziçi, odtü, galatasaray- bu üçünden birine gitmek istiyor. Not ortalaması kısmında bir sorun yok, 3,71 imiş. Ama kafası şuraya takılmış; şimdi 1 sene hazırlık+1 sene okulu bırakış+1 sene tekrar birinci sınıf ve artı bir sene de bu erasmus olunca okulda toplam 4 sene yani 8 yarıyıl geçirmiş olacak (hadi hazırlığı saymayalım 6 yarıyıl). Bu saydığım okullar 6. yarıyıldan sonra öğrenci kabul ederler mi ? (yani geçtiği yerden 3. sınıfa başlamış olacak)

Biraz umutsuz arkadaş bu konuda, açıkcası ben de kız ne kadar parlak olursa olsun bu kadar geç kaldıktan sonra bu kalitede okulların bu öğrenciyi kabul edeceğini düşünmüyorum, burada buna benzer bir tecrübe edinmiş, böyle olaylara şahit olan var mı, ne dersiniz durum hakkında?

 
ilgili üniversitelerin yatay geçiş yönetmeliklerine baksın. sağda solda üç yılz gezmiş tozmuş bilmem ne olmuş adam alınmaz gibi bir kaide yoksa, not ortalaması ile gayet girebilir kağıt üzerinde. Ama o okullara ne ortamalar başvuruyor bir bilseniz


  • rosencruz  (30.07.13 18:42:31) 
Ortalama tamam da o boşluklardan dolayı sıkıntı çıkar bence.Bi denesin derim ama sanmıyorum fazla umutlanmasın.


  • lola35  (30.07.13 18:49:57) 
boşluktan dolayı sıkıntı olmaz.Yatay geçiş yapabilir.Şu aralar başvurular devam ediyor ama çoğu üniversitenin bitti bile..

dersleri Türkçe aldığı için Odtü,Boğaziçi ve Gsü pek mümkün değil..Ama hacettepe,istanbul üni gibi yerler rahatlıkla olur o ortalamayla.
  • kantocu.  (30.07.13 19:40:38) 
arkadaşınızın ortalaması 4.00 olsa dahi geçemez. öss de aldığı puan muhtemelen boğaziçinin odtünün çok çok altındadır.marmaradan istanbuldan öteye geçemez.


  • justinho26  (30.07.13 23:41:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.