[]

kamp yapma

istanbul'da yaşayan biri olarak nasıl yapılır hiçbir fikrim yok. nerden başlanır? ne lazımdır? masraflı mıdır? bir de çevremde kimse yok? bu tarz masraflı olmayan organizasyonlar var mı? çok istiyorum be duyuru.




 
bende sormuştum geçen gün.yardımcı olur belki;

eksiduyu.ru
  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (30.07.13 11:11:30) 
bukla ve ogzala gibi kamp düzenleyen firmalar var. universitelerin klüpleri var. hiç tecrüben yoksa kamp malzemelerine masraf yapmadan önce bu tip bir tur ile en azından bi haftasonu kampı yapmanı tavsiye ederim.

masraf derken kendi imkanların ile kamp yapacaksan temel malzemelere ihtiyacın var. 50-60 lt bir sırt çantası, mevsimine ve kişi sayısına göre çadır, uyku tulumu ve mat almalısın. bu ekipmanların kalitelileri pek ucuz şeyler değiller.

kamp yapacağın yere göre yemek ve diğer ihtiyaçlarını da kalacağın süreyi hesap ederek yanında götürmelisin.
  • orpheus  (30.07.13 11:13:42 ~ 11:16:52) 
istanbul çevresinde doğada kamp yapabileceğin yerler;
kocaeli'nin yaylaları ve de kimi vadileri, sakarya'da; sülüklügöl, maden deresi, acarlar langozu, bolu'da; yedigöller, aladağ vs biraz daha ilerlersen karabük'de yenice ormanlarıvar.

buralar kamp yapmaya uygun, genelde sessiz sakin kafa dinleyebileceğin yerlerdir.

tek başına kampa gidebilirsin. ben sık sık giderim eğer geceleri korkmayacaksan ve de vahşi hayvanlardan rahatsızlık duymayacaksan sorun olmayacaktır.

kamp için olmazsa olmaz malzemeler ise;
60-70 litre çanta
uygun sıcaklık değeri olan uyku tulumu
mat
çadır lambası
kamp ocağı
kamp mutfağı
matara
termal içlik
çakı
kafa feneri
pusula
yedek ayakkabı ve de kıyafet
havlu
ıslak mendil
su kaynağı yoksa bol su
polar
çakmak ve de kibrit
kalacağın gün sayısından 1 gün fazlasına göre hesaplanmış yiyecek (3 gün kalacaksan 4 günlük yemek götür gibi)

bunlar temel olarak yeterli yaz ve de bahar mevsimi için. aracın yoksa da şehre kadar otobüs, sonrasında köy minibüsü ve de otostopla buralara ulaşabilirsin.
  • granger  (30.07.13 11:27:31) 
ilk defa yapacaksan, kamp alanları var. Ücretli, oralara git.
Yalnız başına bir dağın başında ilk kamp deneyimin kötü geçebilir.

  • gerizekalı final edition sp1  (30.07.13 11:47:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.