[]

Linux dota 2 grafik problemi

merhabalar arkadaşlar hepinize iyi günler !
kısacası benim problemim steam yüklemek veya yükleyememekle alakalı değil, oyunu kursam bile grafik problemi yaşıyorum sürekli bunun nedeni ne ola ki ?
www.dropbox.com
www.dropbox.com
www.dropbox.com
resim doyalarımızıda yükleyelim, bu arada bumbblebee'yi kurcalayıp yükledim bir değişiklik yok..
makinede gt520m ekran kartı var, 8gb ram bulunuyor felan ...
ubuntu software centerdan steam'de kurdum e steam'den dosyalarıda çektim her şey ubuntu için nizami bir şekilde yapıldı emulator yok yanii..
e ne derdi var bu aletin ?

 
oyunun grafik ayarlarını ve çözünürlüğü değiştirmeyi denediniz mi. ekran çözünürlüğünüz dahil. driverınız güncel mi ? pek bilgim yok ubuntuyla ilgili en temel cevapları yazayım dedim o yüzden öncelikle.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (30.07.13 01:45:56) 
evet değiştirdim driverlarımda güncel ne yazık ki


  • burgazteam  (30.07.13 01:48:37) 
aslında şaşırılacak bir şey yok bana kalırsa. sebep ubuntu gibi görünüyor. tabii ki tahmin bu.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (30.07.13 01:50:53) 
hemen bakıyorum şu an fakat gerçekten sinir bozucu bir durum oluştu bende


  • burgazteam  (30.07.13 01:55:45) 
ekran kartı sürücüsü +1, geçen arkadaşın makineye lubuntu + dota 2 kurdum fakat nvidia driverlarını yüklemeyi unuttuydum ve böyle içiçe geçmiş menüler felan vardı, sonra aklıma geldi ekran kartı sürücüsü.
ekran kartı sürücülerin düzgün çalıştığından emin olun derim ben de.

  • zamazengo  (30.07.13 01:57:30) 
nvidia'nın otomatik driver update programı var onu kullanarak çok daha rahat güncelleyebilirsin veya güncel olduğundan emin olabilirsin. bir de grafik ayarlar kısmından dikey eşitlemeyi kapatıp dener misin ?

bir de gelişmiş sekmesinden doku kalitesini falan düşürüp dene. su kalitesi, gölge kalitesi vs. gt 520m için aslında bunlara gerek yok ama işte...
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (30.07.13 02:00:25 ~ 02:02:36) 
yazdığınız her şeyi denedim ama değişen bir şey olmadı ne yazık ki, şimdi sırasıyla ben ekran kartımı güncelemeye çalışsam ve siz bana uçbirimden girmem gereken kodları gönderseniz nasıl olur acaba ?
işte buda detaylı sistem bilgileri..

www.dropbox.com
ne eksik olabilir hala anlayabilmiş değilim..
  • burgazteam  (30.07.13 02:11:32) 
buldumm sanırım sebebinii. gpu'un devreye girmiyor olabilir çok yüksek ihtimal. cpu yükleniyor yükü e tabii yeterli olmuyor. nasıl yapılacağını biliyor musun anlatayım mı ?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (30.07.13 02:17:54 ~ 02:18:23) 
ne yapsam bir düzelme olmadı sanırım nvidia optimus teknolojisi ubuntu hepinize kafam girsin diyorum :(


  • burgazteam  (30.07.13 03:25:26) 
eheheh kepslerden birinde ben de varim :D

yukardakini yazmaya geldim ama steam support'a yazarsan bi cozum sunabilirler diye dusunuyorum..
  • buzzlightyear  (30.07.13 04:49:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.