[]

roman dışı kitap önerisi

romandan başka tür okumayan bir adam olarak bugün gezinirken, "atatürk'ün uşağının gizli defteri" diye bir kitaba gözüm ilişti ve hemen aldım. 12 yıl atatürk'e hizmet etmiş bir adamın gözünden atatürk'ün özel yaşamını okumaya başladım ve fark ettim ben roman adamı değilmişim. çocuklar gibi şen hissettim kendimi nedense okurken. bunu sanırım çok kısa bir zamanda bitiricem.

sırada neye geçmeliyim. ne tür şeyler önerirsiniz. roman dışı ne okunabilir, tür, yazar ve kitap tavsiyelerini bekliyorum. şimdiden teşekkürler.


 
lord kinross - atatürk okuduğun kitaba tamamlayıcı olabilir.


  • okuyucu olmak da iyi be  (30.07.13 01:32:04) 
hocam eğer kapitalist ekonominin iç dinamiği, bir miktar sınıflar savaşımını anlatan, yani şu anki toplum ilişkilerinin ve ekonomik ilişkilerin nasıl ve neden böyle yürüdüğünü anlatan bir kitap okumak istersen georges politzer'in felsefenin temel ilkeri'ni tavsiye edebilirim eğer bir tarafa yakınlığın yoksa taraflı bir kitap olmadığını görürsün. ancak felsefenin başlangıç ilkeleri diye bir kitap da var aynısı gibi görünür ama bazı kısımları sansürlenmiş-değiştirilmiş sanırım orijinali temel ilkeleridir. ha dersen ben herkesin gomilis kitabı dediği şeyi okumam diye o zaman alaeddin şenel-siyasal düşünceler tarihi'ni tavsiye ederim hatta ve hatta siyasal düşünceler tarihi, felsefenin temel ilkelerinden çok daha temel ve önce okunması gereken bir kitap bana kalırsa. üstelik ders kitabı olarak bile okutulmuş olmasına rağmen çok anlaşılır ama bir o kadar da bilgi dolu bir kitaptır siyasal düşünceler tarihi.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (30.07.13 01:38:32) 
denemeler olabilir, sadece montagine denemeler değil, diğer deneme yazarları, salah birsel mesela; eğer siyaset-toplumbilim-tarih ilgini çekiyorsa, bu konuda yazılmış şeyler olabilir. aklıma gelen birkaç tane yazayım:
john perkins - bir ekonomik tetikçinin itirafları
ali şeriati - ideallerin yenilgisi
max weber - protestan ahlakı ve kapitalizmin ruhu
j.p sartre - edebiyat nedir?
j.p sarrtre - hepimiz katiliz: sömürgecilik bir sistemdir
jean baudrillard
baykuş imparatorluğu
Claude Levis Strauss- Mit ve Anlam
frantz fanon- yeryüzünün lanetlileri (diğer kitapları da)
Noam Chomsky - Medya Gerçeği
Aime Cesaire
Taha Akyol- Ama hangi Atatürk?
Abdullah Ekinci- Ortadoğu’da marjinal Bir hareket: Karmatîler
Kevin Mitnick - Aldatma Sanatı
Forrest Carter- Dağlardan Sorun Beni
Cesaret ve Fazilet Mücadelesi - John F. Kennedy
Roger Garaudy - İsrail Mitler ve terör
Michael Foucault - Cinselliğin Tarihi
Ludwig Wittgenstein
sadık hidayet -vejetaryenliğin yararları
  • dafaiss  (30.07.13 01:44:05 ~ 01:54:19) 
bir tane de benden olsun,

erik jan zürcher - modernleşen türkiye'nin tarihi
  • robin sparkles  (30.07.13 02:17:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.