[]

Kardiyo+Mekik

Böbeğim aldı başını gidiyor :((

Sabahları yarım saate yakın tempolu koşmak, ardından mekik çekmek olumlu mudur?

Ardından da mekik çeksem mesela? Ya da spor salonuna mı gitsem? Ne yiyeyim ne içeyim? Sorular, sorular...

 
göbek miktarı çok fazlaysa mekiğe şu aşamada gerek yok. düşük tempoda 40 dakika koşu işini görür. hatta 100 metre tempolu 200 metre düşük tempo falan vücudu şaşırtır, daha iyi olur.

karbonhidratı çok azalt, şekeri kes, protein ağırlıklı beslen.
  • zgrydn  (30.07.13 00:17:58) 
yağlı beslenmeye azalt göbek çoksa arkadaşın dediği gibi azalt.

daha sonra hem mekik hem koşu yap sana şimdi atacağım linkteki karın antrenmanları evde yaparsan on numara karın kasların ve görüntün olur ayrıca vereceğim sitede araştırma yap onlar kesin paylaşmıştır göbek nasıl eritilir.

bu egzersizlere ilk başladıgında yapamayabilir saçmalayabilirsin daha sonra kolaylaşıyo.

www.bodyforumtr.com
  • Caaannn  (30.07.13 00:22:34) 
Üstteki ayarsızın söylediği gibi bir şey yapma sakın.

Kilo vermeden karın kası yapmaya girişme, çok hafif karın egzersizi yapman gerek adamakıllı bir görüntüye sahip olana kadar. Yoksa olduğundan da büyük görünür göbeğin. Önce kiloları ver.
  • adoramer3ku  (30.07.13 00:27:11) 
Tamam mekik eritmez, çare kardiyo da. Ne tarz bi kardiyo? Kaç metre koşayım, kaç dakika koşayım? Somut argümanlar lazım. Onu uygulayacağım.

Bi de çok ekmek yiyorum sanırım, onu azaltıyorum. Çayı çok şekerli içiyorum, onu da bırakıyorum.
  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (30.07.13 00:51:46) 
Bu işin % 70 i beslenmedir.kalan yüzde 30u spor yani hareket ,kalan % 10 ise dinlenme,uyku vs.onc beslenme işini haller.çok basit.sabah yulaf,yarım yağlı süt,yumurta,zeytin.en dikkat etmen gereken konu şeker almayacaksin.meyve bile yok yani.illa yiyeceksen yeşil elma yada muZ yiyebilirsn.alkol yasak zaten.hamur işleri yasak.akşam 6 dan sonra sadace kuruyemiş yiyebilirsinin.badem,ceviz gibi.6 hafta içinde 5 kg vermen gerekir.bu arada tempolu yürüme ve koşma antremanlari yap.aynı hızla 40dk koşmak yağ yaptırmaz.misal iki dk full tempo kos ve dur ,bekle biraz sonra bi tempo daha yap.amaç mwtebolozmayi çalıştırmak.bide yeşil çay iceceksin.yağlar erimeye başladığında bir spor salonuna git.evde olmaz bu işler...kolay gelsin efenim.


  • elitalkol  (30.07.13 02:11:06) 
Aynı hızla 40 dakika koşmak hiit egzersizinden daha fazla yağ yaktırır elitalkol. Ama bu egzersiz aynı zamanda vücudun alınacak besinlerden daha fazla yüzdeyle yağ oluşturmasına sebep olur. Bu yüzden hiit egzersizleri daha iyidir ve insanı daha az sıkar.

Bu arada sakın 2 dakika tam hız koşup durup bekleyeyim deme. Hiit sırasında durmak çok tehlikeli. 2 dakika tam hız koştuysan bekleme anında yavaş koşmalı, en azından tempolu yürümelisin.

Edit: Günde 2.5 litre süt ne abi? Öldürecek misiniz adamı ya. Anaaa.
  • adoramer3ku  (30.07.13 02:15:20 ~ 02:17:48) 
hiit egzersizi ne ola ki?


  • haydeviya  (30.07.13 02:16:19 ~ 02:19:18) 
Günde 2.5 litre süt icmelisin.beslenmede hindi eti ,yağı suzulmuz ton balığı salatası,tavuk göğsü,yağsız kırmızı et.en az kılın kadar protein almalisin.yani atıyorum 50 kilo=50 gr protein.spor yaptığında bunu iki katına cikartmalisin.karbohidrat yani enerjimi yulaf ezmesinden al abilirsin.bide multivitamin kullan.yatmadan önce uzun salinimli protein alabilirsin.yoğurt öneriyorum yağsız yoğurt.


  • elitalkol  (30.07.13 02:16:45) 
Bende bi anda dur demedim.tempoyu dusurulmeli demek istedim.40 dk koşmak kas kaybına neden oacagindan onerilmiyor.bunu anlamak için örnek vereyim.önce uzun maraton kosucularina bi bak,bide kısa 100-200 m kosucularina.iki türde de yağ yaparsın ama birinde kaslarda gider.


  • elitalkol  (30.07.13 02:20:30) 
İp atlayabilirsin.40 dakika kosmaktansa 15 dk ip atla..arada ekliyorum aklıma gelenleri-)


  • elitalkol  (30.07.13 02:23:19) 
Uzun koşunun görülebilir kas kaybına sebep olması için çok ağır çalışmak, çok uzun süreler koşu yapmak gerekiyor. Arkadaşın amacı incelmek olduğundan ve "çok ağır" koşular yapamayacağına da emin olduğumuzdan böyle bir şey olmayacaktır. Ama dediğim gibi, kısa koşular hem insan doğasına daha uygun olduğundan hem de insanı sıkmayıp daha zinde hissettirdiğinden daha iyi bence de.


  • adoramer3ku  (30.07.13 02:24:02) 
Tabi o süt değil "su "olacak.hatırlatma için tessekkurler..


  • elitalkol  (30.07.13 02:24:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.