[]

üniversitede kalacak yer sorunsalı?

evet dostlar üniversiteli olduk olmasınada bu duruma halen oturup sevinemedim. Çok sıkıntılıyım.

bazı saglık sorunlarım nedeniyle de devlet nede ozel yurtlarda kalamıyorum. zaten 300 400 lira bir para istiyorlar.

eve çıkmayı dusunuyorum lakin alimden 400 liradan fazla para gelemeyecek. 1+1 ev kiralarida 450 den baslıyor.

ayın birinde bosalacak bir studyo daire buldum 450 liraya veririm dedi emlakcı hemen tutarsan. Daire 450 liradan fazlasını hakeden bi daire. Yani bu fiyata kacirilmayacak cinsten. Aidatı 75 lira. Esyalı. Emlakcı 450 lirada komisyon istiyor.

yani cuma kalkip gidip tutsam 975 lira odeme yapmam gerekecek. Ailemin bunu vermesine imkan yok.

halihazirda 2 aydır calıstigim bir yer var stajyer gibi gidiyorum saati filan belirsiz. Parada almıyorum sadece yemek veriyorlar. Bu is yerinin patronuyla cok samimiyiz. Universiteye gidecegim sehirdede is ayarlayacak filan. Hergun yanyana calisiyoruz. Simdi ben bu adamdan cumaya kadar 1000 lira borc istese verir mi? gidip evi tutsam mı sizce?

 
diyelim ki borcu aldın tuttun evi, sonraki ay nasıl ödeyeceksin ? aidatla beraber 525tl oluyor, ailenden 400tl gelse kalanı ne yapacaksın, faturalar+yiyecek filan derken en az 700-800tl'ye ihtiyacın var toplamda her ay.

eğer ayda 700-800 tl gelirim olur diyorsan kaçırma.
  • fakyoras  (29.07.13 17:19:55 ~ 17:20:19) 
bence patrondan parayı al. ama acilen de bi ev arkadaşı aramaya koyul, çok acil. hatta yabancı bi ev arkadaşı bulabilirsen şukela olur.

ev arkadaşın olmazsa bu senin bittiğinin resmidir kardeş. 525/2 = 262 ediyor, ailenden 400, bi şekilde bi 400-500 de sen kazanabilirsen part time bişey bulup, krallar gibi olmasa da pek eksiğin olmadan yaşar gidersin.
  • hope ender  (29.07.13 17:26:13) 
çıkarabilirsen emlakçıyı aradan çıkar, ev arkadaşı bul, maliyet hesabını iyimser değil kötümser yap fena çakılırsın sonra, patrondan borç iste ama senin durumda 1000 lira büyük bi meblağ ödemesi açısından, daha aza kapatmaya çalış.


  • icim urperiyor  (29.07.13 17:41:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.