[]

sakal traşı için öneriler

selam dostlar.

ben yaklaşık 10 yıldır bifiil hep berberde sakal traşımı oldum. bazen 1 haftalık, bazen 3 haftalık gittim berbere ama hiç kendim olmadım. ilk gençlik yıllarında kendimiz oluyorduk sonrasında hiç heves edip de kendim olmadım.

Artık ben de başlayayım diyorum traş olmaya.
Başka berberde olmuştum, boyun tarafında sakalın bittiği yerde kabarma olduğundan lanet edip efsane berberimden başkasında olmadım sonrasında. Ev değiştirsek traş olamayacam o derece :)


Her gün olma zorunluluğum yok. Makineler şu an için bana pahalı. Jilete talim edeceğiz ama ilk fırsatta makine de alabilirim.

Önerileriniz nedir ?
Geçen markette baktım bir sürü çeşit var hangisini alayım bilemedim size sorayım dedim.
Jilet - köpük/sabun - sonrası için krem vb önerileriniz nedir ?
Makine de önerirseniz ilerde alacağım zaman bilgi olur, fazla araştırmadan onu alabilirim.

not: sakalım sert mi yumuşak mı sorusu gelecektir, ben anlamıyorum nasıl anlaşılır anlatırsanız cevap verebilirim.

 
gilette mach3 - arko jel kullanıyorum ben. after shave falan bilmem pek..


  • patr  (28.07.13 23:57:08) 
İhtiyacınız olan şeyleri söylüyorum:

i.imgur.com
i.imgur.com
i.imgur.com

Diğer market ürünleriyle yapılan şey kesinlikle sakal tıraşı değildir. O jeller köpükler falan, yüzünüzü mahvetmekten başka bir işe yaramaz. Bunlardan edinin siz.
  • syd  (28.07.13 23:58:00) 
tras bicagi mach 3 al, ama en onemlisi kabarma da var diyorsan ciltte nivea tras kremi al mutlaka.


  • eindaclub  (29.07.13 00:10:26) 
benim onerilerim de yontemle ilgili:

yuzunuz kopukle kaplandiginda, henuz tiras olmaya hazir degilsinizdir. yani Noel baba gorunumu, sakal tirasi icin yeterli bir sart degildir.

sakaliniz yumusayincaya kadar fircalamaya devam edin. tabii ki kopukle kapli bir suratta, sakalin yumusayip yumusamadigini bilemezsiniz ama, nasil ki dislerinizi en az iki dakika fircalamaniz gerekiyor, sakalinizi da fircalamaniz gerekiyor bir iki dakika...

efsane berberiniz oyle yapmiyor olabilir ama o bu isin profesyoneli ve hem yuzunuzu cok daha iyi gerdirebiliyor tiras sirasinda, hem de ustura kullaniyor. teknik cok farkli yani...

fircanizi sicak suyla islatin. yuzunuzun ancak dayanabilecegi kadar sicak olsun su...

fircaniz cok sicak suyla islandi, yuzunuz kopukle doldu, iki dakika filan fircalaya fircalaya sakallarin artik yumusamis olduguna kanaat getirdiniz,

simdi ellerinizi yikayin, kopuklerden arindirin ve jileti suratiniza bastirmayin. bastirirsaniz, yuzunuz kanayabilir... jiletin kendi agirligiyla kesin.

durulayin, ilk turda sinek kaydi yapmak berberlere mahsus. genellikle ilk turda sinek kaydi basarisini yakalayamazsiniz. bi daha sicak su, bi daha sabun, bi daha kopuk, bi daha jilet.

jiletinizi arada bir suyun altina tutup temizlediginizi farzediyorum...

yuzunuzu durularken, elinize batan sakallardan, nerede sakal kaldigini anlarsiniz, aynada da gorursunuz zaten...

oralarda jileti ters yone dogru cekmeyi de deneyebilirsiniz ikinci turda...

jileti yuzunuze bastirmayin yoksa kanatirsiniz. kendi agirligiyla keseceksiniz...

boyle boyle deneme yanilmayla alisacaksiniz...

bir elinizle cildinizi gerdirebilseniz cok iyi olur...

yanaklari sisirmek de cildi gerdirmek icindir biliyosunuz...
  • compadrito  (29.07.13 00:41:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.