[]

Bazı çeşmelerde niye musluk yok?

Mesela Mahmutpaşa'da tam cadde üzerinde dört borulu bir çeşme var, sürekli boşa su akıyor. Ya da bazen Anadolunun yollarında böyle musluksuz çeşmeler var. Su bu kadar bol ve değersiz bir şey mi kimsenin dikkatini çekmiyor?




 
bazi musluklarda da cesme yok, bunu hic dusundun mu?


  • rentts  (28.07.13 23:03:06) 
bence belli bir su seviyesinden sonra su boşa akıtılıyordur. çeşmenin de bir haznesi var. bir de soğuk bölgelerde musluklar açık bırakılıyor donmaması için.


  • blackmamba  (28.07.13 23:04:58) 
Musluk takıldığında suyun yeni yol bulup başka yere gitmemesi için


  • Bostan  (28.07.13 23:05:56) 
Depo olmadıktan sonra musluğa gerek yok. Topraktan gelip toprağa gidiyor bi yerde.


  • kelepir  (28.07.13 23:06:34) 
Ama yazık değil mi boşa akan tonlarca suya:((


  • :)  (28.07.13 23:07:04) 
kelepir haklı, özellikle anadolu yolları için.
o sular boşa akmıyor aslında, gelip geçiyor.

  • medievalman  (28.07.13 23:08:28) 
o bölgede suya ihtiyaç yoksa musluğa da gerek yoktur. yani her evde su var sonuçta.

ha suyu bilmem kaç km öteden taşıyarak evine getiren köyler de var. oralarda olsa bu çeşme musluk takılması mantıklı olur. mahmutpaşada akan suyu da, suyu olmayan köye götüremezler malesef.
  • elorelia  (28.07.13 23:24:32 ~ 23:24:49) 
israilli görse ağlar evet, ancak tabi su haznelerin hepten doluysa fazlasını akıtıyorsun elden bişi gelmiyor. sonra da kurak vakitte el elde baş başta


  • kediebesi  (29.07.13 01:41:50 ~ 01:43:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.