[]

esinizin boyle bi yerde calismasini ister miydiniz?

mesela bi konfeksiyonda yada mahalle arasinda kiyafet satan bi adamin yaninda yada bi markette kasiyer olarak filan. Ben sahsen izin vermezdim. Burdan bi hatunla bunu cok tartistik sizin de goruslerinizi alayim dedim.


Not:bundan haftalar once iki esnafin konusmasina sahit olmustum biraz dayanirsin sonra elin memesine gider gibi bi laf kullanmisti calisani icin.


Edit: olayin benle ilgisi yok sadece ornek

 
izin mi alcak sanıyosun?


  • rock n roll  (28.07.13 21:55:32) 
hala bunların tartışılıyor olmasını aklım almıyor. evcil hayvanınız değil birlikte olduğunuz insan, kendini elbette ki koruyabilir. kendini güvende hissetmezse ayrılabilir. aklı var, fikri var.

dışarısı çok tehlikeli diye ne yapalım yani, yaşamayalım mı? evde kuru fasulye mi pişirelim sadece? herkes plazalarda çalışamıyor haliyle, ne yapsın diğerleri?
  • styx  (28.07.13 21:56:33) 
türkiye'de zor. temiz adamlar yok mu var. ama dükkanın önüne iskemle koyup çay içip tavla oynayan adamların bir çoğu kadının götüne bakıyor. üniversiteden kız arkadaşım var hani tipi fena değil nereye gittiyse rahatsız edici hareketlerle karşılaştı o yüzden eğer sormak istediğin "kız arkadaşım çalışmak istiyor ne yapayım?" ise bence başka iş bulsun. ne bileyim lcw, rodi gibi mağazalara başvursun. ya da diasa tansaş a101 bim gibi marketlerde olabilir.


  • sadece devildare yaziyorum kabul etmiyor  (28.07.13 21:57:43) 
hala bunların tartışılmasını aklı almayan güzel arkadaşlar için o kadar kolay değil maalesef. taciz, tecavüz bunların cezası yok bu ülkede. doğru diyorsunuz ama o medeniyette bir ülke değiliz maalesef. vücut dokunulmazlığı en rahat çiğnenen ülkelerden birindeyiz. ben kadın olsam rahatsız olurdum sanırım.


  • sadece devildare yaziyorum kabul etmiyor  (28.07.13 21:59:59) 
o eli bi tarafına sokup vazo yaparlar. nere gidiyomuş eli? altında çalışıyosa metresi değil ya!

kasiyerlik mevzusu değilki bu. sen gayet kurumsal bir yerde de çalışıyo olabilirsin, ordaki iş arkadaşın da bu zihniyette olabilir. şansını dener ama kadın cevap vermez gider gerekirse şikayet eder nedir yani. isterse atom mühendisi olsun karın.
  • shiranai  (28.07.13 22:00:04) 
yahu calismayan kadin evde oturacak kuralini kim koydu anlamiyorum benim param ikimizede yeter o kurslara gitsin, hobi edinsin, altin gunu filan yapsin v.s ben sadece boyle yerlerde calismasina sicak bakmam. Duzgun bi yerde calisiyosa devlette, bi sirkette, bi banka da filan zaten karismam.

Edit: rock simdide burda mi tartisacaz :/
  • evil genius  (28.07.13 22:04:11 ~ 22:06:41) 
senin paranı isteyen kim?


  • rock n roll  (28.07.13 22:06:24) 
aynen öyle.


  • rock n roll  (28.07.13 22:07:08) 
benim param ikimize de yeter ile olmuyor işte o iş. bilmiyorum okurken siz ekonomik özgürlüğünüzün olmamasından gocundunuz mu ama ben üniversite öncesinde bile babamdan ihtiyacım için para istemeye çekinirdim. üniversiteye geldim çalışarak veya başararak kendimi geçindiriyorum. şimdi kimse bana diyemez "benim param ikimize de yeter." hem bak ne diyorsun "benim param".

kolay mı sanıyorsunuz? kendine yetmeyi istemek sadece erkeklere özgü bir şey değil.
  • styx  (28.07.13 22:08:15) 
evil genius +1. senden daha çok üretilmesi lazım. kadınların çoğu çalışmak yerine bakacak erkek arıyor zaten.


  • mula  (28.07.13 22:09:35) 
İzin vermek ya da vermemek haddime değil. Ams kesinlikle karşı çıkarım. En ufak bir taciz vs durumunda da dükkanını başına deviririm orospu çocuğunun.


  • sen git ben geliyorum  (28.07.13 22:09:38) 
2013ü bile nerdeyse bitircez,hala neyi tartışıyoruz


  • rock n roll  (28.07.13 22:10:09) 
@sen git ben geliyorum çok haklı

arkadaşlar bu butik tipi yerlerde (göt kadar dükkanda tekstil ürünleri satan) çalışmayı bırak alışveriş bile yapılmaz.
  • sadece devildare yaziyorum kabul etmiyor  (28.07.13 22:11:57) 
İzin vermem.


  • kelepir  (28.07.13 22:12:08) 
oyle yerlerde (tanimadigin guvenemedigin yerlerde) calismasini kimse istemez zaten azcik akli basindaysa ve mecbur degilse kendisi de istemez oyle bir yerde calismayi, bekler daha iyi yerleri dener vs.


  • rentts  (28.07.13 22:13:39) 
arkadaşlar bazılarınızın anlayamadığı arkadaşın,eşini birey olarak görmediği.bunu tartışın,niye böyle diye?


  • rock n roll  (28.07.13 22:16:03) 
senin değil eşinin ne istediğini sormak gerek.


  • sttc  (28.07.13 22:22:27 ~ 22:22:39) 
izin almak izin vermek konusu bir yana esnaf kasiyer/eşinizin memesini elleyecek de kurumsal bir iş yerinde kimse eşinize asılmayacak/taciz etmeyecek mi sanıyorsunuz? "mobbing" kelimesini duydunuz mu?


  • ben smyrna  (28.07.13 22:50:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.