[]

Laptop pili canlandırma

2 yılı bir süre geçniş bir laptop var. pili yaklaşık 2-5 dakika arası gidiyor. ki, buna gitmiyor da deniyor. duyduğuma göre bazı teknik işlemlerle bu pillerin ömrü bir süre daha uzatılıyormuş. 45 dakikayı zorluyormuş galiba. mümkünmüdür bu müdür? yoksa birisi feci sallamış mı?.
oluyorsa eğer, istanbulda kim, nerede, nasıl yapar bunu?



 
lise kimyadan hatıladığım kadarı ile yüksek akım vermek gerekiyordu bir süre :)


  • ilkdefa  (14.03.09 17:44:03 ~ 17:50:13) 
yeni bi tane alsanıza yauu..

2 yılı geçmiş laptop diyorsunuz, en aşağı bi centrino falandır muhtemelen.. pilin arkasındaki kodu google'da aratın, gittigidiyor tarzı sitelerde böyle laptop pili satan mağazalar var.. 9 cell'li çin malı piller gayet ucuz fiyatlara.. ben 80 ytl'ye almıştım, kredi kartına taksit maksit de yapıyorlar hatta..
  • kveldulv  (14.03.09 17:51:27) 
o piller patlamasın laptopta


  • ilkdefa  (14.03.09 18:13:36) 
yenisi çok pahalı yahuu... 180 ytl civarı. bilgisayar o kadar :)


  • arnatuile  (14.03.09 18:58:51) 
ayni sorun bende de var. benimkinin pili de 200tl. ben sahsen pili cikariyorum direkt prize takiyorum laptopu. pille de enseme enseme vuruyorum, kut kut masaj oluyor. ama bu yol omurlerini uzatti desem yalan olur.


  • terp  (14.03.09 19:24:00) 
pil şoklama içinde hiç enerji kalmayıp akımın başlamadığı pillerde, akım oluşturuyor yeniden şarj falan olabiliyor.

ama pilin ömrünü uzatır mı ki
  • efruz  (14.03.09 21:10:40) 
pilin plastik muhafazini acip, icindeki esas pillere ulasin. sonra lehimli yerlerinden sokerek, bi tane pili goturun bi pilciye. aynisindan versin size icinde kac tane varsa. eski semasina gore tekrar lehimleyin. maksimum 40 milyona yepisyeni bi laptop piliniz olur.


  • osuruklu  (14.03.09 21:12:20) 
şahsen yeni pil almadan önce onu da düşündüm.. bunun için yöntemler var, ama bazı firmalar bunu yapma diye koruma devresi mi neyin yapmışlar pile, eğer pil %100 ölü değilse olmuyor diye biliyorum, ya da kıracaksınız bi şekilde.. internette tutoriallar vardı.. çok kolay da bişe değil sanırsam..

ki şöyle söyliim, ben 9 tane hücre alacaktım yaklaşık 75 ytl fiyat çekmişlerdi zamanında, ki yapabilme garantiniz de yok.. yapamazsanız elinizde patlayabilir =)

pilin yan sanayisini bulmak en güzel çare bence.. =)
  • kveldulv  (14.03.09 21:32:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.