[]

Harici HDD'yi Garantiden Tamir Ettirmek ya da Değiştirmek

sevgili ninja kaplumbağalar;
benim elimde 1.5 senelik,bimeks'ten alınma, garantisi devam eden bir 400gb. philips taşınabilir HDD var. son bir aydır diske yazma sorunu hasıl oldu ve artık içine hiçbirşey atamıyorum ama içindekileri çalıştırmada bir sorunum yok, ağzına kadar da dolu neredeyse. şimdi ben bu hdd'yi bimeks'e götürsem desem böyle böyle yan bastı bu makina, -pek ihtimal vermesem de- içindeki verileri kaybetmeden değiştirebilirler ya da tamir edebilirler mi? böyle bir durumda prosedür nasıl işliyor?



 
içindeki veriler onların sorunu değil. boş gelir disk geriye. senin yedeklemen lazım bi şekilde.


  • emrag  (14.03.09 15:21:29) 
hard disk dolunca oluyor böyle sorunlar. içini biraz boşalt ve birleştir. üstünede diskteki hata izlerini düzelten sağlam programlar var. dalıver google a arattır. bulursun sağlam şeyler.


  • hildeshaym  (14.03.09 15:30:52 ~ 15:31:12) 
ntfs mı fat32 mı, ne kadar veri var içnde vs onları da soylesen daha iyi olurdu da. bu kadarıya diskte bi sorun gozukmuyor.


  • bryan fury  (15.03.09 15:01:43) 
-philips 400gb ntsf external hdd.
-ntsf
-7 gb. boş alan vardı bir kısmını boşalttım 40 gb yer var şu an.
-tek tek .mp3 vb. küçük boyutlu dosyaları yazabiliyorum ama atılan dosyanın boyutu büyüyünce tekrar diske yazma hatası veriyor.
-içindeki dosyaların neredeyse hepsi film
-hiç bir program kullanmadan bilgisayarımdaki sistem menüsünden bir iki hareket denedim tınmadı bile.

google'da "veri yazma hatası" sorununu arattım. çoğu kişinin başına gelen bir durum çıktı ve şu an çözümü yok gibi gözüküyor.
bimeks'e götürdüm dün cihazı, haftaiçi philps'in yetkili servisine götürmemi, cihazın artık üretilmediğinden garantiden bir üst modeliyle değiştirileceğini söylediler ama içindeki bilgilere bakmazlar bile doğrudan sıfır cihaz verirler diye de eklediler. ben de bimeks'e "üstün" hizmet anlayışından dolayı teşekkür edip çıktım. şimdi içindeki 350 küsür gb. dosyayı nasıl yedeklesem diye düşünüyorum.

eğer genişçe bir hdd alanı olan bir arkadas varsa benim dosyaları ona yedekleyelim sonra geri alırım diye düşündüm. hem bilgi paylaşımı da olmuş olur p2p hesaabı..
  • ding dong bizim kasap moo moo inekler 2  (15.03.09 17:30:26 ~ 17:32:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.