[]

Ateist sağcı

yok mu hiç aranızda?
Neden çok yalnız hissediyorum sanki Türkiye'de sadece ben varmışım gibi?
Neden Türkiye'de hemen hemen tüm ateistler sol görüşlü?
Not: Dayandığım temellerin daha çok ekonomik ve eşitlikçilik olduğunu da belirtmek isterim. Milliyetçilikle de vatanseverlikle de uzaktan yakından alakam yok.

 
eski sevgilim liboştu mesela.


  • olivia ofrenda  (28.07.13 01:15:03) 
Birbirlerinden hep uzak kaldılar çünkü, ateistlik zaten bu topluma göre değil, hemde sağcı ateist olman daha zor, seni yalnız hissettiren bir şeye inanmak anlamsız geldi sana etki eden bu gücü yok etmen lazım ya da tersine çevirmen lazım, yoksa nereye kadar gider..


  • redeath  (28.07.13 01:18:05) 
Sağcılar muhafazakar, muhafazakar da kelime anlamıyla da ideolojik olarak da alışık olmadık yeni bi şey istemez. Bundan dolayı tezat ateizmle sağcılık.

Bin yıllık düzeni inkar ediyosun sonuçta.
  • gupon  (28.07.13 01:21:28) 
Dini sacma bulan adam vatani milleti milliyetciligi de sacma buluyor cunku. Biraz dusun, sen de bulacaksin.


  • albayrak  (28.07.13 01:22:29) 
sağ tanımına bağlı bence, tam olarak neden sağ olduğunu düşünüyorsun? atatürk de milliyetçiydi, ben de milliyetçiyim ve solum. sağcıdan kasıt, tutuculuk olması lazım. konzervatizm.


  • desdinova  (28.07.13 01:43:40) 
en yakın arkadaşlarımdan biri mhp'li bir ateist.


  • flexin  (28.07.13 01:54:42) 
atesit degil de cok eskilerde atsiz tayfasinda saman sagcilar mevcuttu. ancak gunumuzde cok cok azdir bunlar.


  • eindaclub  (28.07.13 02:10:20) 
çünkü türkiye'de sağ-sol tanımları ve algısı çok bozuk. türkiye'de mütedeyyin kesime sağ deniliyor.

dünyada ise sermaye gruplarının yanında olan, serbest ekonomiyi savunan, ekonomik anlamda liberalizmi savunan adama sağ denir genelde. "hristiyan demokrat" lara sağ denilmez mesela. "hristiyan demokrat" denir. =)

dünya ölçeğinde baktığımızda hiç de kavram kargaşası yaşıyormuşsun gibi durmuyor. ama türkiye'ye geldiğimizde "sağ" dan anladığımız "mütedeyyin" insan olduğu için kafa karışıklığı yaşaman ve yalnız hissetmen normal.
  • bu nick tam yirmi alti karakter  (28.07.13 02:11:46 ~ 02:12:56) 
valla benim tanıdığım ateistlerin çoğu kendini solcu sanan faşistin, milliyetçinin, kafatasçının kralı. sorsan solcuyum der ama hepsi.


  • rotten head  (28.07.13 02:18:53 ~ 02:38:18) 
bizzat kendim liberteryen anarsist, yani anarko-kapitalistim. solla hic alakasi olmayan kendim disinda da bir suru ateist taniyorum.


  • sendelemeden  (28.07.13 03:39:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.