[]

KPSS ile alakalı bir takım sorular ve askerlik sorunsalı

Arkadaşlar önümüzdeki yıl yapılacak KPSS'ye girdik diyelim. Fakat tercih işlemleri başladığında askerdeyiz. Asker iken tercih yapabiliyor muyuz? Diyelim ki tercih yaptık, askerlik bitince yerleşebiliyor muyuz?

Bir de şunu sorayım, ben anladım ki özel sektörde bana yer yok. Tarih mezunuyuz, nere gitsek askerlik ile birleşince sorun oluyor. Bu yıl çok sıkı çalışmayı düşünüyorum. Formasyonum da olmadığı için sadece lisans mezunlarının başvurabildiği yerlere başvurabileceğim. Bu kadrolar da sanırım 4001 kadroları oluyor. Bu bağlamda herhangi bir kuruma yerleşmek için minimum kaç puan yapmak gerekir diye soracaktım. Biliyorum bu sorunun net bir cevabı yok ancak, mesela geçen yıl hatta bu yılın ilk tercih döneminde Hakkari Üniversite'sinde memurluklar vardı. Yani oralı olmayanların pek tercih etmeyeceği yerler. Bu bölüme kaç puanla memur almışlardır mesela? İnternetten bulunmuyor. Bir 75-80 yapsak yerleşir miyiz? Yoksa illa 95 ve üstüne çıkmak mı gerekir? Ben 82-83'ten fazla yapabileceğimi zannetmiyorum. Cevaplarınızı bekliyorum...

Saygılarımla...

 
şimdi bi yere başvururken iki seçenek var.tecilliyim ya da yaptım diyebiliyorsun.yapıyorum diyemiyorsun.komutandan izin alırsan belki kpss sınavına falan girersin ama başvuru yapamazsın kuruma.

ikinci paragrafı okuyamayacağım.
  • aşksız prens  (28.07.13 01:38:16 ~ 01:42:55) 
Benim bildigim o konuda duzenleme yapildi. Askerde olmak hicbir sorun olusturmuyor. Askerde tercih yapip atansan bile atandigin kurum seni beklemek zorunda.

Diger sorunu bilmiyorum
  • foma  (28.07.13 02:44:13 ~ 02:46:56) 
1. kpss puanları ile 2 türlü alım olur. Birincisi ösym nin yaptığı merkezi yerleştirmeler. bu da kasım ve haziran da yapılıyor.
(git: osym.gov.tr) adresinde bulabilirsin.
tarih bölümünü bitirdiğin için okuduğun bölümden atanma şansın yok denecek kadar az. dolayısıyla 4001 denilen " herhangi bir lisans programını bitirmiş olmak " alanından atanmaya bakacaksın . çift yıllarda aldığın puan 2 yıl geçerli . yani 4 atama döneminde tercih yapma hakkın var. her alımda puanlar ortalama 0.5 - 1 puan düşer. ankara , izmir , bursa gibi belirli seviyelerdeki illere yerleşme amacın varsa 91-92 puan ancak kurtarır seni. iç bölgelerde 90-88 , gideyim de nere olursa olsun dersen 86 civarı. Bu puanlar tahmini puanlardır. sonuçta ne kadar alım olursa puanlar o kadar düşer.

2. askerlik sorunu ösym nin yaptığı merkezi alımlarda değil de açıktan atamalarda sorun oluyor. çünkü adam seni bir de mülakata sokuyor sen de askerde olduğundan giremiyorsun. askerlikten iziin alıp gelsen bile zaten sınav şartları arasında askerlikle ilişiği bulunmamak maddesi %90 vardır.
ösym nin yaptığı merkezi atamalar internetten ve mülakatsız olduğu için askerlik sorunu yok. sadece başvuru yapacak kadar vaktin olsun yeter.
merkezi alım sonucu herhangi bir kuruma yerleşirsen de askerlikten bir belgeyle kuruma dilekçe verip şu tarihte terhis olacağım dersen o tarihe kadar tüm hakların saklı kalıyor.
  • buubuu  (29.07.13 00:34:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.