[]

Ellerimi ayrı ayrı kullanma konusunda kendimi nasıl geliştiririm?

Elbette normal hayatımda bu tarz bir şeye ihtiyacım yok ama bazen çok sinir bozucu hale geliyor bu. Mesela çello çalarken veya gitar çalarken iki elimle ayrı ayrı hareketler yapabiliyorum tabii ki ama bu yine kafamda bu hareketleri birleştiriyor olmamdan. İki elimle alakasız iki ritim tutarken inanılmaz zorluk çekiyorum. Hiç denemedim ama mesela piyano çalmayı denesem eminim böyle bir sıkıntı çıkacak. Acaba bu herkeste fabrika ayarı mı yoksa bende mi bir sıkıntı var?




 
Çalışırsan olur. İlk egzersizin de şu olabilir; metronomu aç, sağ elin dört sayarken sol elin üç saysın. Sonra ters çevir.


  • alperz  (28.07.13 00:27:23) 
tam olmasada piyano çalıyorum sayılır. piyanodaki el kombinasyonu nasılsa gitar ve, örneğin çelloda da çok farklı olacağını düşünmüyorum. piyanoda baştan aşağı elinizi ve beyninizi ayırmanız lazım, bu doğru. ben de kendi çabamla zamanla birleştirdim.

iki elimle ritim tutuyorum derken enstrüman harici başka örneklerden bahsediyosak (bir eli sağa bir eli sola sallamak örn.) onlardan ben de çok başarılı değilim. eğer enstrüman anlamında sorduysan dediğim gibi zaman. klasik olsa da vakit geçtikçe ve denedikçe, biraz da yetenek varsa her şey oturuyo.

biraz karışık oldu galiba amk, yazdım işte.
  • laptop  (28.07.13 01:39:32 ~ 01:39:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.