[]

İlişkinizde ne olursa olsun doğruyu mu söylüyorsunuz?

soru özellikle bayan/kız/dişi arkadaşlarıma ama herkes fikrini söyleyebilir tabi. halihazırda devam eden bir ilişkimiz var. günlük hayatta herhangi bir durum için bile olsa, ne olursa olsun, sonunda tartışma/kavga da olsa mutlaka doğruyu mu söylemeliyiz yoksa küçük bir yalanla olayı kapatıp hayata devam mı etmeliyiz. 8 sene oldu neredeyse benim geldiğim nokta; doğruyu söyleyip kötü olacağına küçük bir yalanla çözüver olayı.

Not: olayı kafanızda çok büyütmeyin aldatma filan değil. örneğin bir yere gidiyorum deyip başka bir yere gitme, piskevüt alıcam deyip sakız alma vs.

Edit: cevaplardan ben yalan söylüyormuşum gibi anladım; aksine ben de her şeyin söylenmesinden yanayım ve bu konudan muzdaribim. yanlış anlaşımlaya.

 
dürüstlük güzel.


  • rock n roll  (27.07.13 19:05:34) 
ben mutekabiliyet ilkesi uyguluyorum.


  • sendelemeden  (27.07.13 19:19:55) 
doğrusunu söylüyorum..

ekleme; bu yüzden terk edildiğim çok olmuştur :)
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (27.07.13 19:23:48 ~ 21:16:48) 
ne olursa olsun doğruyu söylemeliyiz.


  • safra  (27.07.13 19:24:30) 
Pembe yalanlar söylenebilir bence.

- canım götüm çok mu büyüdü?
- yok sevgilim, ben böyle daha çok sevdim onu.
  • [silinmiş]  (27.07.13 19:47:46) 
Açıkçası dobra ve doğrucu insanım yalan söylemeyi beceremem yüzüm kızarır lan.
Karşımdaki de doğru söylesin isterim. Yalan söyleyince ne geçicek eline, kate upton mu?

Yok canım. Mesela kız/erkek arkadaşlarla buluşma konusunda sevgiliye yalan söylenir. Abi düzgünce desene şu kızla görüşücem zaten arkadaşım ötesi olamaz. Hayatımda sen varsın başkasına bakacak kadar şerefsiz değilim vs duruma göre cümlelere ekleme yapılabilir

Böyle olsanız vallahi kazanırsınız, ha bunlara rağmen siktirolup gidiyolarsa dua edin büyük bi zaman kaybından acıdan kurtulmuş olursunuz, verilmiş sadakanız var yani.
  • indescribable  (27.07.13 20:16:13) 
yalan söyleme ama her doğruyu da söyleme.
özetle; söylediğin herşey doğru olsun.

  • vaktiyle iyi biriydi  (27.07.13 20:18:06 ~ 20:18:20) 
Evet, her sey oldugu gibi soylenmeli. Beyaz olsun pasif olsun ( karsi tarafin yanilgisi ya da bilgisizligine kasten sessiz kalma) her turlu yalan yalandir. Ha durustlugun zararini da gordum orasi ayri ama ben sahsen ancak bu sekilde mutlu olabiliyorum.


  • lotesse  (27.07.13 21:09:34) 
Bir yere gidiyorum diyip başka bir yere gitmek son derece büyük bir yalan bence. Evet sonunda kavga olsa da doğru söylenmeli. Çok yanlış olan şeyler zaten -kavgaya gerek kalmadan da- yapılmamalı.


  • pandispanya  (27.07.13 21:21:39) 
ya bence her seyi bilmesine gerek yok zaten. ben yalan söylemektense hicbir sey söylememeyi tercih ediyorum. yani genelde dürüstlük güzel bir sey tabii.. ayni seyin kendinize yapildigini bilseniz ne hissederdiniz? yani sizin icin bunda da bir sorun yoksa, ufak tefek seylerin carpitilarak söylenmesinde de sakinca yoktur.

(bkz: bir Sey olmaz)
  • dilaraa  (27.07.13 23:10:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.