[]

[iddia] Havalimanında Uyuşturucu Yakalatma Sorusu

Arkadaşla muhabbet arasında bir konu geçti. Havaalanında esrar ve hap yakalatma konusuyla ilgili çeşitli görüş ayrılıklarına düştük.

iddia 1 (ben): Xray cihazına koymazsan eğer güvenlikten geçerken esrar veya hap cihazı öttürmez.

iddia 2 (arkadaşım): Sigara paketini bile üzerinde geçirmiyorlar, demek ki sigara ötüyor. O zaman esrar veya hap öter.

Mantık çerçevesinde benim iddiam doğru ancak arkadaşımın yoğun ısrarı üzerine size de sormak istedik.

Şimdiden teşekkürler.

 
esrar x-ray'de yakalanamiyor. sigara paketini gecirmemelerinin sebebi aliminyum folyosudur diye tahmin ediyorum.


  • sendelemeden  (27.07.13 16:18:52) 
tütün ve uyuşturucu maddeler ötmez tabi ki. Zaten ötmediği için sigara paketini geçirmiyorlar. Çünkü içine bir şey saklayabilirsin. Bu yüzden cihazdan geçiyor.


  • naylonlee  (27.07.13 16:19:52) 
Ötmez evet, ama köpekler oluyor çoğunlukla. Ufak bir havalimanına uçarsan sıkıntı olmaz ama Atatürk'te kesinlikle yakalanırısn -bence-. Ayrıca böyle şeyler yapmayın, gerek yok :)


  • roket adam  (27.07.13 16:30:37) 
sigara öter mi ya allahaşkına :)
arkadaşına benden selam söyle günümü şenlendirdi.
paketin içini görmek için xray'e koyduruyorlar tabi ki.
havaalanından az miktarda uyuşturucu geçirmek sanıldığı kadar zor değil. üstünde de geçirirsin, valizde de. sadece süper gerizekalıca bir hareket o kadar :) ayrıca köpekler hapın kokusunu almazlar. esrar, kokain, eroin gibi uyuşturucuların kokusunu alırlar.
zor olanı silah, kesici-delici alet geçirmek. adamların derdi uçak kaçırma, terör gibi faaliyetleri ve uyusşturucu ticaretini engellemek. yoksa çantana 3 tane ex koymuşsun kimin umrunda
  • don toblerone  (27.07.13 16:39:48) 
O alet metalleri algılıyor. İçinden metal bir cisim geçtiğinde oluşan manyetik alandaki değişim nedeniyle ötüyor. O nedenle metal yada mıknatıs özelliği olmayan hiç bir şeyde ötmez.


  • darkredanger  (27.07.13 17:06:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.