[]

Ekonomiciler beri gelin

Aklıma çok ilginç bir teori geldi. Şimdi işini iyi yapan birtakım adamlar, mesela güllüoğlu baklava, türkiyedeki insanların her akşam baklava yememesinden şikayetçi. Sonra bunlara rakip birkaç baklavacı açılıyor. İnsanlar, yok bence şu iyi bu iyi derken alışkanlık kazanıyor. Pasta büyüyor, en büyük dilimi güllüoğlu alıyor, kendine rakip çıkması işine yarıyor.

Böyle (rakip firma açılınca daha çok para kazanmak diye) bir şey var mı? Varsa ismi nedir?

Aaaaa hatta çiğköftecilerde böyle bi olay oldu sanki.

 
tuketici tercihleri bu. marka imaji. markanin tuketici gozundeki degeri. kisisel zevk ve tercihler.


  • lorenzen  (27.07.13 05:14:18) 
  • aşksız prens  (27.07.13 05:24:28) 
stackelberg değil.

en.wikipedia.org

Stackelberg'de ne olursa olsun, lider firma önce monoply uygular, sonra gelen o karı düşürür otomatik olarak. düşürmese kendi daha fazla üretip zaten daha çok kar ederdi..
  • noluyo yaa  (27.07.13 10:23:32) 
harbi lan. eskiden her gün çi köfte yiyene deli derlerdi, şimdi herkes çiköfteci oldu amk
vardır illaki bi teorisi :P

  • dafuq  (27.07.13 10:55:08) 
aslinda bilgi asimetrisi ve telif haklari ile dusunmek lazim bence. bir temsili tuketici, iki uretici kullanip modellersek ve ureticilerden birisi daha yuksek kalitede olursa (aradaki gap'e bagimli olarak) kaliteli olan daha cok satacaktir. tabi bir de baklava gibi herkesin iyi kotu uretebilecegi bir sey yerine ne bileyim iphone falan dusunursen daha net olur.

gosteris veya stackelberg ile alakasi yok.
  • sendelemeden  (27.07.13 11:14:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.