[]

yurtdışı para çekme kesinti

efendim diyelim ziraat bankası kartımız ve tl hesabımız var ve içinde 5000 lira var.ecnebi bir memlekette atmden direk bu parayı euro olarak çekebiliyoruz peki bu işlemde banka ne kadar kesiyor?bunu nerden öğrenebilirim?




 
bankadaki bir görevli haricinde kimse çok net cevap veremez. ihtimali olan kesintileri söylüyorum:

banka kurları ile döviz bürolarının kuru farklıdır. euro satışı sırasında farktan bir miktar kaybedersiniz.
kart türkiyedeki bankaya ait ve orda başka bir atmden çekeceksiniz ayrı bir ücret alınabiliyor.
işlem ücreti alınıyor. hatta kimi bankalar euro alımını ve aktarımı ayrı ayrı ücretlendirebilir.
komisyon alınabiliyor. işlem hacminin yüzde bilmemkaçı. zamana ve bankaya göre çok değişken.

komiktir burdan yurtdışında bir bankaya para aktarırken bir defasında yüzde 33 gibi bir meblag bir defasında da yüzde 0.004 ücret ödedim. araştırın çok değişik hepsi.
  • wiillii  (27.07.13 02:17:07) 
willi doğru yazmış. hiç belli olmuyor. en mantıklısı gittiğin yerde şubesi olan bir banka aramak (mesela ben nürnberg yakınlarında bi kente gittiydim, nürnberg'de ziraat bankası vardı, gittim oradan ücretsiz çektim direkt) ya da nakit taşımak.


  • roket adam  (27.07.13 02:20:26) 
iş bankası kartı takar takmaz 2-5 euro arası hizmet bedeli alıyor, üstüne çektiğin paradan %3-5ini kesiyor. Bu konuda en iyisi yapıkredi tlcard sadece kur farkı alıyor unit credit'ten çekersen. Yine de bankalara git adamını bul konuş cidden en karışık mevzu


  • tmm  (27.07.13 02:51:13) 
erasmusla gidiyorsun hibeni cekeceksin sanirim. ulkedeki bankalari arastir polonya ise tmm in dedigi gibi yapikrediden hesap acip unicreditten cekersin diger ulkelerdense o ulkeyi arastirirsin.

o miktarda is bankasi 1-2 lira degil 100-200 lira keser. 10 euro cekerken bile en az 5 TL komisyon odedim. tecrube ettim biliyorum.
  • eksimtrak  (27.07.13 04:44:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.