[]

Nasıl İngiltereden fazla dolar milyarderine sahip olabiliyoruz

en.wikipedia.org

türkiye 43

ingiltere 37

şimdi arkadaş bu heriflerin parası bizimkinin 3 katı değil mi yine dolara karşıda baya sağlam paraları var sanayi devrimini yapmış kapitalizm kurucu ingiltereyi nasıl geçebiliyoruz birisi bana mantıklı açıklama getirsin işin içinden çıkamıyorum...


edit:japonyayı ikiye katlamışız asfgadfgsdgsd

 
Gelir dağılımı daha homojendir. Yani milyoner sayısı bizdekinin 10 katı olabilir.


  • kelepir  (26.07.13 23:42:34) 
çünkü türkiyenin politikası: zenginleri daha da zengin edip, fakiri ve orta gelirliyi o über zenginlerin altında çalıştırmak, iken.

ingiltere'nin politikası, daha homojen gelir dağılımı.
  • kamera motor  (26.07.13 23:46:03) 
ingilterede gelir vergisi türkiyedekinden çok daha fazla olduğu için ingiliz dolar milyarderleri daha düşük vergi verebilecekleri (vergi cenneti diye tabir edilen) ülkelerin uyruğuna geçiyorlar. dolayısıyla ingiliz vatandaşı dolar milyarderlerinin sayısı çok büyük miktarda düşüyor.

paranın dini-milleti olmaz. bizim koskoca koç'lar bile daha az vergi vermek ve marinalardan daha ucuza faydalanabilmek için yatlarına abd veya ingiltere bayrağı çekiyorlar.
  • yemrem  (26.07.13 23:49:36) 
turkiye'de tek kisilik zenginlik 10 kisiye paylastiriliyor, onun icin sayi cok gorunuyor. sabanci, koc falan boyle yapiyor. ailenin zenginligi avrupa'da genelde mulk olarak tek kisi uzerine gorunur. ondan oyle turkiye'de.


  • sendelemeden  (26.07.13 23:50:10) 
  • dafaiss  (27.07.13 00:19:32) 
gelir adaletsizliği ile alakası yok. ingiliz kökenli çoğu varlıklı aile bu tür sıralamalarda yer almaz, kökeni çok eskilere dayanan aileler bu bahsettiklerim ve sayı olarak da az değiller.


  • cemsaddiction  (03.10.13 17:39:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.