[]

Üniv.- Geçiş Hakkı

Atatürk Üniv. - Yönetim Bilişim Sistemleri (iö) bölümünü kazandım. 4 yıllık ve hazırlıksız sanırım. İlk sene notları mı yüksek tutarsam sakarya yönetim bilişime geçme gibi bir hakkım var mıdır ? Boğaziçi yönetim bilişim sistemleri (ing) hazırlık var orayada geçebilme imkanım var mıdır notlarım çok yüksek olsa mesela. Neye göre oluyor bu geçişler lys puanıma bakılır mı ?




 
her universitenin kendi yonetmeligi var. fakat turkce bolumde aldigin dersleri ingilizce bolumde saydirman biraz zor olacagindan bogazici'nin kabul edecegini zannetmem.


  • sendelemeden  (26.07.13 23:34:20) 
Bende kabul edeceği zannetmiyorum ama öyle bir hakkım var mıdır


  • GizliÇikolata  (26.07.13 23:37:08) 
hayır lys puanı yatay geçişlerde bir önemi yok. tamamen okuldaki performansınla alakalı. not ortalaman yüksek olmalı ve bölümünde ilk %10 luk dilime girmen gerekiyor. bu genelde ilk 3 oluyor. sonra yatay geçiş için başvuracağın üniversitenin o dönem için yayınlanan yatay geçiş şartlarını karşılaman gerekiyor. bu şartlar hemen hemen her dönem aynı olan temel şeyler. en önemlisi kontenjan. başvurduğun dönemde o bölüm için yatay geçiş kontenjanı açılmış olmalı. açanlarda zaten 1-2 kişilik açıyorlar.

ayrıca sadece ikinci öğretime geçiş yapabilirsin. olurda başvurduğun bölüm örgün öğretime ikinci öğretimden başvuru kabul ediyorsa ve kabul edilirsen ikinci öğretim harcı ödemeye devam ediyorsun diye biliyorum.

not: yeni kazandığında ve ilk dönem hatta ilk yıl yatay geçiş herkesin hayalidir. ama ilk yılın sonunda bulunduğu yeri benimseyip yatay geçişi falan unutuyor insan. bu ruh haline bürünmeyen öğrenci tanımadım. 12 yıl önce ben de yaşadım, geçen yıl kazanan kuzenim de yaşadı ve atlattı. bu da böyle bir bilgi olsun.
  • coder6006  (26.07.13 23:38:56 ~ 23:41:37) 
Doğru ama evden ilk defa ayrılınca erzuruma gtmek değişik geldi :)


  • GizliÇikolata  (26.07.13 23:49:56) 
yani gsü'den geçen var boğaziçi'ne, fransızcayı kabul ediyorsa türkçeyi neden kabul etmesin diyorum. İngilizce sınavını geçersen alırlar bence.


  • noluyo yaa  (27.07.13 00:15:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.