[]

Ekran kartı- Overclock

Yüzde 30'da gayet güzel soğutan fanlarım var, kartım falan da daha 3-4 aylık. Overclock yapsam ufaktan sorun çıkar mı ki?
Core clock 750.0 da, memory 900.0 da.
Kartım ATI radeon 4870.
edit: ...gerçi, 1-2 hafta önce, ekran kartım fazla ısınıyor falan diyordum da, halloldu.
edit2: Bir de merak ettiğim, her bilgisayarı açtığımda yapsam overclock u, yani kaydetmek yerine, her pc açışımda(ya da her oyun açışımda), kendim elle yapıp, sonra oyunu kapattıktan sonra eski haline getirsem, çat çut oynadığım için ısısıyla, ömrünü azaltmış olur muyum?

 
sanırım ati'nin kendi yazılımıyla işletim sistemi üzerinden oc yapmayı düşünüyorsun. benim tavsiyem gpu'ndan önce cpu'na oc yap, onu da windows'tan yapma, bios'tan yap. tek yapman gereken cpu'na göre adım adım multiplier'ı ya da işlemci frekansını arttırman. adım adım olması önemli, çotanak diye arttırırsan yanarsın.


  • deckard  (13.03.09 21:55:57) 
4870 hangi oyunu kaldıramıyor merak ettim ben :)

CCC > ATI Overdrive sekmesinden "Overdrive'ı etkinleştir" deyip hızları %5-10 artırın. Fan hızı ayarlanabiliyorsa biraz onu da arttırmakta fayda var. Oyundan çıktıktan sonra overclock u tabi ki kapatın fazla ısınmayı önlemiş olursunuz.
  • mario64  (13.03.09 22:45:38) 
ben ati 4850 kullanıyorum edit2 kısmında yazdıgın şey ile ilgili bir problemin olmasın öyle bir durum yok. fakat şöyle kartın ısısı yükseldigi için oc yapmana ragmen performans alamayabilirsin. yani özetle oyuna göre değişiyor bu durum. mesela gta iv de ben ocli kullandım uzun süre daha iyi olur diye fakat belli bi süre sonra oyun yavaslamaya baslıyordu. sonra ocyi deaktive ettim ve sadece fan hızını artırdım. daha iyi performans aldığımı söyleyebilirim.


  • cry baby  (13.03.09 23:33:41) 
İşlemcim core 2 quad 2.8 q9550. Ek bilgi olarak yazayım dedim.
Bu arada overclock u riva tuner la yapmayı düşünüyordum. Hem fan hızı, hem de ekran kartının clock ve core ayarları yapılabiliyor.
Core ve clock ayarını artırıp, sonra fan hızını 5-10 derece artırmak yeterlidir sanırım.
@mario64
Her oyunu kaldırıyor tabi de, biraz performans delisiyimdir her şeyde. Alabildiğimin en yükseğini almak istiyorum. Ha bir de, ati overdrive 2-3 kartı destekliyor ve 4870 bunların arasında değil.
@deckard
Yukarı yazdığım işlemciye overclock gerekir mi? Hiç denemedim de.
  • sesee  (14.03.09 12:41:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.