[]

Barselona'da ve Madrid'de görülecekler / yapılacaklar

Yarın gidiyorum kısmetse. Netten bilgiler okudum ama sizin de eklemek istedikleriniz varsa veya şunu/şurayı kimse bilmez dediğiniz şeyler/yerler varsa lütfen çekinmeden ekleyiniz.

Ne yiyelim, neye dikkat edelim, ekstra turlar alalim mi, kendimiz haritayla mi gezelim, şunu götürmeyi unutma, şurdan alışverişi unutma dediğiniz bişey? En büyük alışveriş merkezleri nereleri?

Çok teşekkürler.

 
Madrid'i anlatayım. İlk tavsiyem real madrid müze turu. Yaklaşık 1 saat sürüyor, stadın her yerini görmek mümkün.

Sol civarında görmeye değer yerler de bence bunlar :

Puerta del Sol - Plaza de Opera - Palacio Real - Templo de Debod - Plaza España - Gran Via - Plaza Cibeles - Puerta de Alcala - Parque Retiro - Estacion de Atocha - Museo del Prado - Plaza del Neptuno

Belirttiğim rotayı sırayla takip edersen yaklaşık 4-5 saatlik yürüyüşle bitirmek mümkün. Otelde resepsiyonda bu rotayı harita üzerinde gösterirler eğer rica edersen.

Yemek

Paella : Bunun için gitmen gereken yer Gran Via'nın bir arka sokağı üzerinde La Calle Reina 39 numaradaki La Paella isimli restaurant. İnanılmaz güzel yapıyorlar, ama paella'lar en az 2 kişiliktir, kaç kişisiniz bilmiyorum ama 4 kişi gidip 2 farklı çeşit söyleyebilirsiniz, her türlü çeşidi güzel, ingilizce menüleri var. Metro Gran Via en yakın metro buraya.

Mexican : Calle Santa Engracia 110 numarada La Panza es Primero diye küçük bir meksika lokantası var, oldukça lezzetli burası da. Margaritaları falan denenmeli mutlaka. Cochinita Pibil benim favorim. Metro Rios Rosas civarında.

Et : Calle Infanta Mercedes 60 numarada El Jamon y Churrasco denen bir yer var. Kilo ile et söylüyorsun, ortaya sıcak bir taş getiriyorlar, sen de o taşın üzerinde eti kendin pişir kendin yecilik yapıyorsun çok değişik, etleri çok lezzetli, ara sıcakları da fena değil, denemediysen morcilla tavsiye ederim. Metro Tetuan civarında burası.

Sol'den plaza mayor'a doğru yürüyün, sol'u arkanızda bırakacak şekilde geçin meydanı, az ileride solda cam bir yapı var kocaman, adı Mercado San Miguel. Aslında açık hava pazarı gibi bir yer ama orada yemek yeme imkanı da var. Pek oturacak yer olmasa da dükkanın birindne jamon, birinden şarap, birinden peynir falan alıp ayak üstü yemek çok keyifli oluyor. Akşamları cıvıl cıvıl oluyor genelde, cumartesi akşamı keyifli olabilir.

Gece çıkmak için gidilebilecek yerler Pacha (metro Tribunal), Joy Eslava (metro Sol), Kapital (metro Atocha) veya Fortuny (metro Ruben Dario) tercih edilebilir ama buralar gece 2-3ten önce boştur genellikle O vakte kadar warm-up bar denilen küçük mekanlarda takılıyor insanlar, sonra da diskoteklere akıyorlar sabahlara kadar.
Cumartesi akşamı La Latina da renkli olur, orada da bolca warm-up bar var, değişik kokteyl'leri var, la cava baja o civarın en bilinen bar sokağı.

Alışveriş düşünüyorsan da Calle Serrano, Jose Ortega y Gasset, Velazquez üzerinde bir çok mağazayı bulabilirsin.
Ayrıca metro Barrio del Pilar civarında La Vaguada diye büyük bir alışveriş merkezi var, orası da fena sayılmaz.
  • cakabo  (26.07.13 15:00:05) 
madrid de mercado san miguel e kesin git, sırasıyla sol meydanı, palaza mayor, ve san miguel birbirine çok yakın zaten, orada tapas yiyebilirsin. paellayı plaza mayor da yeme : )şu an bilemiyorum ama daha iyi yerler var yapan.
km zero var;
(git: en.wikipedia.org:Km_cero.JPG)
barcelona da park guell i kesin gör, la ramplas ı gör.
madrid de zamanın bolsa toledo ya da segovia yı kesin gör.
  • celik comak  (26.07.13 15:12:17 ~ 15:13:28) 
(bkz: #27256094)


  • long live rock n roll  (26.07.13 16:18:41) 
hocam bende 15 gün önce geldim ispanyadan. Acizane tavsiyelerim ; Rahat yürüyüş ayakkabısı kullan. Ulaşım Baya pahalı her iki şehirde de . Barselona da LaRambla caddesinden alışveriş yaparken kesinlikle pazarlık etmeni tavsiye ederim. Ör;I love Barcelona t-shirt ünü La Rambla da 15 € 10 € civarında satıyorlar. Ben pazarlık ile 3 € ya satın aldım. Orjinal olarak satılan Formaların çoğu sahte zaten bunu Barcelona FC store gidince kendin göreceksin. Ayrıca neredeyse her gece partiler olur, hepsine katılmanı tavsıye ederim çok eğlenceli insanlar. Plajına kesinlikle gidip güneşlenmelisin. ordaki mojito satan adam dan bitane buzlu mojito iç ;) Çok param yok diyorsan kesinlikle sahil tarafında yemek yeme, "Urgel" metro durağının etrafını tercih et. Çok güzel restran ve kafeler var. Sonra Labirente gidip kaybolmanın keyfini çıkar. Labirent belirli günlerde ücretsiz şuan hatırlamıyorum malesef.Gaudi picasso filan saymıyorum demir başları. Hostellerde konaklıyabilirsin , Graffiti Hostel,Mybed Bcn Hostel, ucuz ve güzeldir.

Madrid e gelince Tam bir başekent, trafik yoğunluğu olan caddeler,telaşlı kravat lı insanlar. Barcelona nın rahatlığını aradım ben. Ve çok beğenemedim nedense.Real Madrid stadyumu hariç tabı. 19€ verip paşalar gibi geziyorsun yedek kulubesinden soyunma kabinindeki havuza kadar. İçerde hoş bayanlardan kurtulmanın yolu yok koridordan geçerken seninle futbolcuları aynı karedeymiş gibi çekip duruyorlar.
Sol meydanına çıkıp barlara gircem dersen 10-15€ gibi ücret veriyorsun. Ama eğlence sınırı ortadan kalkıyor KiNg Arthur oluyorsun bir anda . Ayrıca eğlenceye dalıp cepçilere yakalnma derim. Avrupa amk hırsız ne arar diye düşünme gafletinde bulunma ;) İyi eğelnceler.
  • redlabel  (26.07.13 17:04:19) 
barselona dan yeni döndüm. ekstra tura hiç katılmadım, kendim hazırlıklı gitmiştim ztn doküman olarak onlardan ve audio guide lardan faydalandım.
sagrada familia için internetten bilet alın ve sabah 8.30 gibi orda olun yoksa acayip sıra beklersiniz.
su atıştırmalık vs almak isterseniz la rambla da carrefour var, çok uygun fiyatları. hatta hesaplı olmak için iki öğünümü 5euroya içerde bulunan noodlecıda geçiştirdim.
şapka kesinlikle alın.
la plaça catalunya da kocaman el corte ingles var (alışveriş merkezi boyner tarzı). pasaportunu gösterince %10 indirim alıyorsunuz. en alt katında şarküteri reyonu var, muhteşem peynirlere göz atmanızı tavsiye ederim. ben böğürtlenli peynir getirdim ordan.
aklıma gelenler bu kadar.
  • bonnie and clyde  (26.07.13 17:53:14 ~ 17:55:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.