[]

çalıştığımız resmi kuruma dilekçemizi posta ile yollama hakkımız var mı?

kanun yönetmelik bağlamında, şahsen mi vermek zorundayız?

Şimdi durum şu: Ben bir lisede çalışıyorum. İdare bazen hırçınlaşabiliyor ve yardımcı olmuyor. neyse, bu sorun değil de...

şu an o okuldan bin km uzaktayım ve bir ay sonra gideceğim. dilekçemi ise acilen okula vermem lazım. eğer yönetmelikte varsa bana şahsen gelmen gerekiyor diyebilirler!! o derece yani!!!

haklarımı öğrenmem gerekiyor bu noktada.

 
e iyi de ne dilekçesi olduğunu söylememişsin biz nereden bilelim?

başvuru?şikayet? mazeret? rapor? nedir?
  • jimjim  (26.07.13 11:07:23) 
iadeli taahhütlü mektupla gönderin, geçerli olur.


  • nesilsiz  (26.07.13 11:09:46) 
@jimjim,
ben genel olarak sordum. herhangi dikelçe. önemli olan şunu öğrenmem: dilekçeyi kabul edip işleme koyma zorunluluğu var mı?

yine de açıklayayım: aslında dilekçeyi MEB'na yolluycam ama okul üzerinden göndermek durumundayım. öğrenim özrü tayini yapılmazsa dava açmak için önce dilekçe yollayıp reddedilmek gerekiyor. tşk.
  • gijilti  (26.07.13 11:20:38) 
hayır böyle bir zorunluluğu yok.
örneğin; bir görev başvurusunda (ilanda yazar) bizzat gelmesi gerekiyor denebilir. ya da hastalık durumunda rapor/izin dilekçesi kargoyla yollanabilir.Böyle bir genelleme yok yani.

ha dava için demişsin --90%-- dilekçe kargoyla yollandığında kabul edilir. Yani normalde ediliyor, okul gıcık dediğin için 100% demiyorum.
  • jimjim  (26.07.13 11:49:09) 
kanun şu şekilde:
mevzuat.meb.gov.tr

yazı ile başvuru hakkı var diyor. ama şahsen olup olmaması hakkında bir şey demiyor.
  • gijilti  (26.07.13 12:15:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.