[]

Yeşil pasaport?

Yeşil Pasaportum var okulum bitti bu sene ama 23 yaşındayım .25 yaşına kadar kullanabilir miyim?




 
25e kadar kullanabilirsin sadece. Yas bagimli.


  • she was my baby  (26.07.13 09:38:02) 
o konuda kesin bir bilgi yok maalesef. aynı durumda çok kişi var ve yurtdışına gidip geldiğini söyleyen de var, havalimanında farkedilip hakkımda dava açıldı vs diyen de..

ama yaş bağımsız falan değil tabi o kesin en azından..
  • calzoncillos  (26.07.13 09:39:51) 
söyle söyleyim ki üniversite 4 sınıfın başında aldım yeşil pasaport yaşım 23 tü. bana 2 senelik yeşil pasaport verdiler yani 25 yaşımı doldurana kadar kullanabileceğim. okul bittikten sonra yani 24 yaşındayken yurtdışına cıktım gayet 3 ay gezdim geri geldim kimse sorun etmedi. ama dediğim gibi pasaportun geçerlilik 25 yaşımı doldurana kadardı.


  • prezarlatif  (26.07.13 09:53:06) 
25 yasina kadar, ogrenci olmak sartiyla 25 yasina kadar gecerli sekilde alabilirsin. Yesil pasaportun olmasaydi, okul,bittikten sonra, 23 yasinda alamazdin. Zaten pasaport gecerlilik tarihi 25i bitirdigin gune kadar verilir. Adam da zaten oyle sormus. 28 diye sallamayalim :)


  • she was my baby  (26.07.13 09:53:37) 
kadın ya da erkek, öğrenci ya da değil, pasaportun süresi ne kadar olursa olsun 25 yaşını doldurduğun gün yeşil pasaport hakkı biter. gerçi evet, yeni kanundan sonra aldıysan zaten pasaportunun geçerliliğinin 25'te bitiyor olması lazım.


  • yellow brick road  (26.07.13 09:58:05 ~ 09:59:54) 
hayir, kullanamazsin, hatta eger okulun hemen bildirdi ise sinirdan cikamaz ve hakkinda suc duyurusunda bulunurlar.

eger yesil pasaport alma sartlarindan herhangi biri degisti ise geri vermek zorundasiniz.

zaten su anda kullanman her halukarda illegal eger yakalanirsan dedigim gibi sadece sen degil ailen hakkinda ciddi suclar olusabilir. resmi belgede yalan beyan gibi

www.turkhukuksitesi.com

burda bir örnegi var.
  • serabetan  (26.07.13 11:19:54 ~ 11:20:34) 
Mezun olduktan sonra calismadigin, evlenmedigin vs vs surece kullanabilirsin.

Okul bitince iade etme zorunlulugun yok. Ailenin imzaladigi kagitta okul ile ilgili bir madde yok. Gecen yaz mezun olmama ragmen bu yaz kullandim yesil pasaportu ve arastirdim. Ailemin imzaladigi kagida kadar baktim :)

Pasaport "alma kosullari"nda soyle bir madde var. ogrenci olmak kaydiyla 25 yasina kadar duzenlenir. Burda ogrenci olmak kaydi "sadece alirken" gecerli olan bir sey. "25 yasina kadar duzenlenir" kismi seni baglayan sey. Hakkini kaybetmene yol acan sey mezun olmak degil. Evlenmek, sigortali bir iste calismak gibi seyler.

(bkz: Kendimden biliyorum)
  • she was my baby  (26.07.13 11:36:59) 
"Yukarıdaki 1,2,3,4,5, ve 6. maddede belirtilen şartları taşıyanların eşlerine, reşit olmayan çocuklarına ve reşit olup hak sahibi ebeveyni ile birlikte ikamet eden, evli bulunmayan, iş sahibi olmayan öğrenimine devam eden kız ve erkek çocuklarına (Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim Fakültesi dâhil öğrenim gördükleri okuldan öğrenci olduğunu belgelemek şartı ile) 25 yaşını dolduruncaya kadar Hususi Damgalı Pasaport düzenlenmektedir."

ögreniminiz bittigi anda verilmek zorunda ek olarak zaten bu durumdan pasaportunu teslim eden ve el konulan kisileri biliyorum.

yani she was my baby nin verdigi ya da söyledigi yanlis.
  • serabetan  (26.07.13 12:06:50) 
Maddeyi yanlis yorumluyorsunuz, onu demek istiyorum zaten.

Diyorki falan fisman, ogrenci oldugunu (basvuru itibariyle) belgelemek kaydiyla 25 yasini dolduruncaya kadar (kullanilmak uzere) duzenlenir.

Ogrenciligi bittigi icin pasaportun iptali diye bir sey yok. Muhtemelen diger sartlardan (ise girip calismak, evlenmek, aile ile yasamak) dolayi pasaportlar iptalmistir tanidiklarinin :)
  • she was my baby  (26.07.13 12:57:54) 
Mobilden editleyemiyorum nedense, son yazdigimda aile ile yasamamak olacak.


  • she was my baby  (26.07.13 12:59:40) 
hayir, zaten sorun orda, okul da ögrencilik bittigi anda devlet kurumlarina bildiriyor bunu, poliste rastgele gidiyor evlere, benim ev arkadasimin kardesinin basina denk geldi. bize böyle böyle bildirildi dedi polis, allahtan suc duyurusunda bulunmadilar sadece pasaportu geri aldilar.


  • serabetan  (26.07.13 15:17:48) 
Ilginc. Okulun bildirdigi tek yer milli savunma bakanligi. Cunku askerlik kanunu var. o da sadece erkekler icin bildiriliyor. Kaldi ki herkes yesil pasaport hak sahibi degil. Herkesi mi bildiriyorlar bu insan mezun oldu diye polise? Hayir tabiki, polise bildirilen bir sey yok ogrencilikle ilgili.

Tekrardan soyluyorum, polisin ogrenmesinin tek yolu kisinin sigortali bir iste calisip calismamasidir. Ogrencilikten dolayi polisin hic bir bilgisi yok. Simdi diyeceksin ki kagit imzalatiyorlar. Hayir efendim, az once yine baktim o kagida, peder beyin imzaladigi. Ogrencilikle ilgili bir cumle gecmiyor.

:)

Edit: i.imgur.com :)

Kolay gelsin
  • she was my baby  (26.07.13 17:16:52 ~ 17:23:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.